„Megmenthették volna” – 9 évet élhetett a begyulladt mandulájú kislány





Egy téves diagnózis miatt ért véget korán egy kislány élete.



Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.09.16.
orvos gyász kórház kislány

A szülők, mint azt bármelyik másik szülő is tette volna, aggódtak, amikor 9 éves kislányuk három napon keresztül lázas volt, kipirosodott a torka és nehezen beszélt. 

Képünk illusztráció / Fotó:  Pixabay

Hiába vitték háziorvoshoz az hazaküldte annyival, hogy nem annyira beteg, és vírusos mandulagyulladása van csak. Másnap este Geeta fehér gennyet látott a lánya torkában, és pánikba esett. Riya apja, Mukesh azt hitte, hogy a lány fuldoklik, és megveregette a hátát. A kislány összeesett és megállt a szíve. A kislány ekkor súlyos agykárosodást szenvedett, ami öt nappal később véget vetett az életének. 

„Szó szerint elindultunk, amikor felállt és azt mondta, hogy nem kap levegőt. Olyan gyorsan történt. Nem értem, hogyan történhetett ilyen gyorsan” – mesélte az összezavarodott édesanya.

„Nagy aktív volt, szeretett énekelni és táncolni, valamint kézműveskedni. Intelligens és okos kislány volt. Imádta a legót, és órákon át játszott a kishúgával. Nagyon érett módon látta a világot” – tette hozzá a gyászoló anyuka. 

Csak Riya tragikus halála után tudták az orvosai megerősíteni, hogy A csoportú Streptococcusszal fertőződött, egy olyan bakteriális fertőzéssel, amely a leginvazívabb formájában halálos lehet. 

Hassell halottkém elbeszélő ítéletében azt mondta: „Minden bizonyíték alapján meggyőződtem arról, hogy amikor Riya kórházba került, a bakteriális fertőzés jeleit és tüneteit mutatta, és így kellett volna kezelni. Be kellett volna venni és antibiotikummal kezelni. Nem vagyok biztos abban, hogy mi lett volna a kimenetele, de a valószínűségek mérlegelése alapján meggyőződtem arról, hogy ha Riya megfelelő kezelést kapott volna, akkor életben maradt volna.”

(VIA)









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás