Lecsapott a Táblakommandó – elegük lett az újbudaiaknak a szabálytalan autósokból





A XI. kerületben lezárt egy utcát a hatóság, ám mivel ezt csak mobil táblákkal tette, azokat szabálytalanul odébb rakták az arra járó pofátlan autósok. Ebből lett elegük a környékbelieknek.



Megosztás
Szerző: J.K.
Létrehozva: 2023.09.22.
Módosítva: 2023.09.22.
Újbuda Védegylet XI. kerület tábla

Az Újbudai Védegylet főtitkárhelyettese, Bereczky Gábor tudatta a XI. kerületiek Facebook-csoportjában, hogy sajátságos civil akciót hajtottak végre a Barackmag utcában. Az esetet megelőzte, hogy a hatóság lezárta az utcát egy építkezés miatt, aminek következményeként megsüllyedt egy járdaszakasz. Emiatt a gázművek kénytelen volt levágni egy gázvezetéket, hogy megakadályozzanak egy esetleges gázömlést a járda és az úttest rohamos süllyedése miatt. Mindezek azt eredményezték, hogy 35 lakóingatlan 3 hétig gázszolgáltatás nélkül maradt, azaz sem főzni, sem fürdeni nem tudtak ott, ahol a gáz biztosította a szükséges energiát.

TÁBLAKOMMANDÓ!

Most már elég! Bár ez egy film címe, de itt is aktuális!

A tiltó táblák átszerelésre kerültek a fix oszlopokra, mert az már vicc, hogy akinek nincs behajtási engedélye, az csak félrerakja a táblát, és már szabályos is a parkolása.

A fehér kocsinak is szóltak az utcából, hogy kint a tábla, behajtani tilos! És?

Így a frissen megalakult Barack Kommandó Központ, rövidítve BKK-sok megoldották, ami még eddig senkinek sem sikerült!

Ilyen mobil táblákkal zárták le az utcát, amiket önkényesen áthelyeztek az arra közlekedők –  Fotó: Bereczky Gábor

A Metropolnak elmondta Bereczky Gábor, hogy mikor és miért is döntött úgy néhány civil, hogy nekik kell beavatkozniuk: 

Napok óta mintha sakkot játszanának az autósok, rakosgatták a táblákat, elforgatták stb., hogy az is parkolhasson, akinek nem lehet. Ma az egyik szomszéd mesélte, hogy egy fehér Mazda tulajdonosának szólt, hogy itt nem parkolhat, de nem érdekelte. Azt mondta, hogy ide jött... A probléma az, hogy az utcában a tulajdonosok nem tudnak kocsival hazamenni, így csak az utca eleje az, ahol tudnak parkolni, ezért csak nekik van parkolási, behajtási engedélyük!

Ilyen lett a civilek által oszlopra helyezett tábla – Fotó: Bereczky Gábor

Bereczky Gábor arról is beszélt, hogy nem ez volt az első, hogy „a kommandónak” kellett egy táblát elhelyeznie. Három évvel ezelőtt hiába kérték a helyiek, hogy tegyenek ki egy gyalogosveszélyre figyelmeztető táblát a Törökbálinti útnál, az valahogy nem akart megérkezni. Mindezek után egy száguldozó terepjáró (SUV) elsodort egy gyalogost, ekkor döntöttek úgy a „kommandósok”, hogy „bevetésre mennek”, hogy megoldják a gondot.

Egy szomszédos utcában hónapokig hevert egy rommá tört ilyen tábla, be is lett jelentve, hogy ott »haldoklik« az út szélén, mégsem jöttek érte. Így a kommandó birtokba vette, és felszerelték a kért szakaszon! De mivel csak egy volt, és a másik továbbra is hiányzott, így a másik tábla már mint hiány lett bejelentve, és már hozták is

– idézte fel a történteket Bereczky Gábor.





 





Ezeket olvastad már?
Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Elképesztő kegyeletsértés: kutyasétáltatót csináltak a váci temetőből

Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Magyar Péter durván beszólt Dobrev Klárának

Folytatódik a táblaháború Újbudán

Folytatódik a táblaháború Újbudán

A háborús helyzet fokozódik: Franciaország és Lengyelország is atomfegyverekről beszél

A háborús helyzet fokozódik: Franciaország és Lengyelország is atomfegyverekről beszél

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás