Így még biztosan nem láttad Novák Katalint - szelíd motorosok lepték el a Városligetet – Galéria!

Rengeteg programmal várja a családokat az V. Budapesti Demográfiai Csúcs zárónapja.Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.09.16.
Novák Katalin demográfiai csúcs gyermek család városliget

Az V. Budapesti Demográfiai Csúcs alkalmából több programmal is találkozhatsz szeptember 16-án szombaton, Budapesten. Ezek közül az egyik leglátványosabb a gyermekek szelíd motoros felvonulása volt, melynek az Állatkerti Körút, azaz a Fővárosi Állat- és Növénykert előtti szakasz adott teret szombaton délelőtt. A különleges rendezvényen Novák Katalin köztársasági elnök is részt vett a családjával, melyről Facebook-oldalán már a rendezvény kezdete előtt posztolt.

Novák Katalin köztársasági elnök indította el a gyermekek szelíd motoros felvonulását. Fotó: Máté Krisztián / Metropol

Mi már motoron. Irány a Városliget, ahol 10 órakor kezdődik a kisgyerekek szelíd motoros felvonulása. Várjuk Önöket a Fővárosi Állat- és Növénykertnél!

– írta közösségi oldalán néhány órával a különleges rendezvény előtt a köztársasági elnök.

Az V. Budapesti Demográfiai Csúcs zárásaként országszerte családi napot tartanak. Ennek legfőbb helyszínei:

  • Budapest, Városliget
  • Esztergom, Széchenyi tér
  • Zalaegerszeg, Apáczai Művelődési Központ
  • Székesfehérvár, Zichy liget
  • Kecskemét, Főtér
  • Debrecen, Zamat Fesztivál

Budapesten többek között gyermek műsorok, bábszínház, mini filmfesztivál, valamint számos egyéb program várja az érdeklődőket egész nap.

Alábbi, lapozható galériánkban azt nézheted meg, hogyan zajlott a gyermekek szelíd motoros felvonulása:

A kitelepült családszervezetk között megtalálható a Kincs, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Kárpát-Medencei Családszervezetek Szövetsége, a Férfiak Klubja, az Egyszülős Központ, a Fiatal Családosok Klubja, a Szülők Háza Alapítvány, a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és a Ringató.

Ezen kívül több kulturális intézmény várja a családokat a nap folyamán: a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Nemzeti Színház, a Néprajzi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum.

A rendezvények sorát az este 7 órakor kezdődő Pápai Joci koncert, valamint az este 9 órakor kezdődő Bikini koncert zárja majd. További részleteket a 2023-as Budapesti Demográfiai Csúcs oldalán olvashatsz.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás