Több magyar étterem a legnagyobb elismerés "előcsarnokában"

Szabadság tér, Tarcal és Tura, Dánszentmiklós és a többiek...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.09.15.
Módosítva: 2023.09.15.
BDPST Group Michelin Guide étterem

Minden magyar  étterem megtartotta a tavaly megszerzett csillagokat. A guide 2023-as kiadása összesen 75 éttermet ajánl: 28 éttermet Budapesten, 47-et pedig a fővároson kívül. A válogatásban 2 kétcsillagos, 7 egycsillagos, 7 Bib Gourmand étterem és 59 egyéb ajánlott hely szerepel - ebből 14 új belépő. A fenntarthatóság iránti elkötelezettségükért 5 éttermet Michelin Zöld Csillaggal is kitüntettek. Új szereplőként a pécsi Morzsa étterem Bib Gourmand minősítést, valamint a szigligeti Villa Kabala Zöld Csillagot kapott.

Az Év Szervize - Fölföldi Péter és Terjék Petra (Villa Kabala Szigliget)

Az Év Sommelier-je - Rácz Imre (Spago by Wolfgang Puck),

Az Év Fiatal Séfje - Zaida Zincenco ( Zincenco Kitchen Budapest)

Idén 59 étterem szerepel a Michelin által ajánlott szekcióban, 14 hely először.

A Michelin által ajánlott új éttermek: Bobajka (Tarcal), Botanica (Dánszentmiklós), Csopaki Resti by Laurel, FLAVA (Budapest), Fricska 2.0 (Budapest), GÓRÉ (Kisharsány), MoszkvaTéЯ Bisztró (Budapest), NOON (Balatonfüred), Piac 42 (Esztergom), SHO Étterem (Budapest), Solid (Budapest), Tati (Budapest), White Szalon (Budapest), Zincenco Kitchen (Budapest).

Hatalmas elismerést kaptak a BDPST Group éttermei is: a Flava Kitchen&More, a Bobajka és a Clarisse.

Michelin-ajánlást kapott a Flava Kitchen&More, a tarcali Bobajka és turai Clarisse étterem is a Michelin étteremkalauz inspektoraitól a 2023-as Michelin Guide Hungary-ben.

Michelin-ajánlást kapott a belváros szívében, az ötcsillagos Verno House éttermeként és önálló egységként is működő Flava Kitchen&More, valamint a tarcali Andrássy Kúria & SPA Bobajka étterem és a Botaniq Turai Kastély Clarisse étterem.

Clarisse

A turai hagyományok és a BOTANIQ Turai Kastély történelme köszönnek vissza a Clarisse menüjében. A koncepció merít a regionális, tradicionális elemekből, ugyanakkor a konyha fúziósnak is nevezhető, mivel nyit a világ gasztronómiai trendjei felé is. A Clarisse esetében a magyar konyha jelenti az alapot, a francia konyha is markánsan megjelenik, ahogyan az északi, skandináv konyha is rengeteg ihletet ad. A Clarisse konyháját Szűcs György séf vezeti, munkáját Farkas Richárd a BDPST Group kreatív séfje – a fenntarthatóság díjjal is elismert séftehetség – támogatja. A menüjüket Magyarország első Michelin Guide díjas sommelierje, Langó Tamás gondosan összeállított borpárosítása teszi teljessé.

Flava Kitchen&More

A Szabadság tér szomszédságában található Flava Kitchen & More alapjául a sharing koncepció szolgál, a tányérokra pedig nemzetközi fogások kerülnek, így biztosítva azt, hogy egy nagyobb társaság számára se legyen nehéz az ételek választása. Az ételsor összeállításánál a világ szinte összes konyhájának sajátosságát igyekeztek felsorakoztatni, így kialakítva egy friss és egyedi menüsort. Az ételek Zvekán Kornél séf vezetésével készülnek, az éttermet Mesterházy Péter vezeti.

Flava Kitchen&More
Flava Kitchen&More

Bobajka

Az Andrássy Kúria & Spa étterme, a Bobajka jellegzetes fogásai a helyi alapanyagok különleges módon való felhasználásával készülnek, így teremtenek jellegzetesen helyi és ismerős, mégis újdonságot nyújtó gasztronómiai élményt. A régiós és magyar ételek mellett a populáris fogások és a különféle étrendekbe is könnyen beilleszthető ételek is megjelennek, minőségükről pedig Varjú Imre séf és csapata gondoskodnak, az éttermet Tajtyi Zsolt vezeti.

 

A kiválasztást a Michelin Guide felügyelői minden évben egységes kritériumok alapján végzik, ezek a kritériumok pedig minden étteremre érvényesek annak érdekében, hogy a gasztronómia szerelmesei megalapozott döntést hozzanak a magas minőségű lehetőségek legjobbjainak kiválasztásához. A Michelin-ajánlás a világon mindenütt azt mutatja, hogy a választott éttermek kiemelkedő, magas minőségű gasztronómiai élményt nyújtanak vendégeiknek.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás