Csoda: csak a fél papucsát találták meg a folyóba zuhant nyugdíjasnak – végül stoppal ért haza





A 69 éves férfi szerda eset zuhant a Hernádba. Egy egész csapat kutatott utána, mikor egyszer csak, váratlanul kopogtatott a háza ajtaján.



Megosztás
Szerző: B.T.
Létrehozva: 2023.09.17.
Módosítva: 2023.09.17.
folyó zuhant nyugdíjas csoda

Még a népmesék sem számoltak be olyan történetről, ami a minap esett meg a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sajóhídvégen. Egy 69 éves nyugdíjas kora este horgászni indult a közeli Hernád folyóra. Amikor azonban este sem ért haza és a felesége sem lelte nyomát, riasztották a zsarukat, akik már rutinosan hívták a Neptun Búvárklub és Mentőcsapat embereit.

Hosszú órákon át folyt a keresés Fotó: Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat

Közben a félelemtől reszkető asszony is keresni kezdte párját, amit talált, attól pedig a vér is meghűlt az ereiben: férjének csak a fél papucsát lelte a parton. 

– A felesége keresni kezdte a horgászhelyen, de csak a fél pár papucsát találta ott, ezért azonnal segítséget kért a 112-es segélyhívón keresztül. A Neptun Mentőcsapat önkéntesei gyorsan reagáltak a riasztásra és rövid időn belül 5 fővel, 2 kutyával és 2 gépjárművel a helyszínre indultak – közölte a mentőcsapat a közösségi oldalán. Azonban a csapat sem tudott biztató hírekkel szolgálni, ugyanis magasan képzett munkakutyájuk is a legrosszabb sejtést jelezte: azt, hogy a férfi a háborgó folyóba zuhant:

A háztól a folyóig követte az eltűnt személy nyomát, amit nagyon szépen mutatott a partig. Boyka, a másik nyomkövető kutya a vízbeesés helyét is folyamatosan jelezte a kutyavezetőnek

– tették hozzá. A csapat már a legrosszabbra készülve úgy döntött: másnap csónakból, szonárral és búvárokkal keresik az idős férfit.

Erre azonban nem volt szükség, a történet ugyanis elképesztő fordulatot vett: az eltűntnek hitt férfi az éjszaka közepén ázva-fázva ugyan, de egyszer csak bekopogott a családi ház ajtaján. Az elképedt és egyben megkönnyebbült feleség elmondta: Boyka kutya nem tévedett, valóban a folyóba zuhant, ahonnan filmbe illő kalandok után jutott haza: 

Tényleg beesett a vízbe, de átúszott a túloldalra, majd egy ismerőssel találkozva a folyó lejjebbi szakaszára mentek. 23 óra után elindultak haza, de a keresett személyünk eltévedt és Sajólád településen találta magát

– sorolta a mentőcsapat. A kalandozásnak ekkor sem lett vége, ugyanis a bácsi egészen egyszerűen hazastoppolta magát:

A településen egy autós felvette és sikeresen hazaszállította

 – zárták a történetet. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás