„Féltünk, hogy vér fog folyni" – a halálba dobhatták a kiskutyát egy budapesti erkélyről





Egy kistestű fehér keverék kutyus zuhant ki egy VII. kerületi ház első emeleti erkélyéről, az eb elpusztult. A rendőrség vizsgálja, hogy kiesett, vagy kidobták az állatot az épületből.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.09.11.
Módosítva: 2023.09.11.
erkély állatkínzási ügy kiskutya áldozat

Újabb kutya zuhant ki egy erkélyről a fővárosban; ezúttal a VII. kerületben történt az eset. Szeptember 10-én este az Akácfa utca 13. szám alatti ház első emeletének az erkélyéről zuhant ki egy fehér színű kistestű keverék kutya; azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a kutyát kidobták, vagy kiesett az erkélyről.

A betonra zuhant kutyáról fénykép is készült Fotó: Olvasói

A járdán hevert a haldokló kutyus

A lakók ledöbbentek, amikor meglátták, hogy egy kiskutya fekszik a házuk előtti parkoló betonján; tudomásuk szerint a házban élő problémás, feltehetően szenvedélybeteg negyven év körüli nőé az eb. A rossz állapotban lévő állathoz segítséget hívtak. A rendőrök állatorvoshoz vitték a kutyát, aki nagyon elhanyagolt állapotban volt, a sérülései pedig olyan súlyosak voltak, hogy az orvosok sem tudták megmenteni. A kutya gazdája azóta sem jelentkezett.

„Féltünk, hogy vér fog folyni”

A lakók úgy érzik, hogy magukra vannak hagyva, pedig félnek a szerintük problémás nővel egy házban élni. Elmondásuk szerint többször lopott már házon belül, éjszaka kétes alakokat enged be az épületbe és a kutyáival sem bánik jól. A nő feltehetőleg még egy ebet tart, akiért aggódnak a lakók.

Féltünk, hogy vér fog folyni, és most egy kutya lett az áldozat

– mondta a Metropolnak egy lakó.

A rendőrség is nyomoz az ügyben

A kerületi rendőrök bejelentés alapján intézkedtek. A kutyát állatorvoshoz vitték, az esettel összefüggésben a BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányság pedig állatkínzás vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Annak megállapítása, hogy a kutya miként került az aszfaltra, a nyomozás feladata tisztázni – tájékoztatta a Metropolt a rendőrség.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás