Helyet akart cserélni a buszon az 5 éves kislány: örökre megbánta





A kislány nem tud háttal ülni a buszon, ezért akart helyet cserélni.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.09.12.
veszekedés gyerek busz utas

Egy 5 éves kislányra durván ráförmedt egy nő, akire azután az internet népe rárúgta az ajtót. Egymásnak estek a kommentelők: van, aki a kislánynak, van, aki a nőnek ad igazat. Te mit gondolsz az esetről?

Egyetlen hely miatt förmedt a kislányra a nő. (Képünk illusztráció) Fotó: Pexels

Az egyik nyíregyházi csoportban rengetegen kommenteltek a napokban történt esettel kapcsolatban. A poszt írója arról számolt be, hogy a kora délutáni órákban felszálltak a buszra. Majd olyasmi történt, amire nem számítottak:

A kislány megkérte a mellette lévő hölgyet, hogy az ablakhoz ülhessen, mert 5 évesen nem tud háttal utazni, az ablaknál viszont tudna ülni. Erre a hölgy bunkó válasszal reagált a kérésre: nem.

A poszt írója azt sem egészen értette, miért kellett a nőnek nemet mondania, de azt pláne nem, hogy miért ilyen stílusban tette azt. Egyenesen ráförmedt a kislányra, aki megszeppent.

Nem értem, hogy miért kell így viselkedni egy gyerekkel. Lehet, hogy neki nincs gyereke vagy ha van, őt is így nevelhette. Köszönjük szépen a hölgynek a bunkó stílust

– zárta gondolatait az esetről beszámoló nő.

Az internet népét megosztották a történtek. Egyesek a kislány mellé álltak és méltatták őt bátorságáért, míg mások az asszonynak adtak igazat, akinek szerintük nem feltétlenül kellett volna átadni a helyet és bizonyára jó okkal nem cserélt. Mutatjuk a legérdekesebb hozzászólásokat:

„Szegény gyermek, sajnos sok bunkó ember van világon, akik nem szeretik a gyerekeket, pedig rájuk nézni is csak öröm.”

Sajnos a mai gyerekeknek minden kell és azonnal.

„Ellenőrként találkoztam már egy és más furcsa dologgal. A legfelháborítóbb utas, amelyik nem hajlandó egy pocakos kismamának átadni a helyet. Esetleg egy kerekesszékest odaengedni a számára fenntartott helyre. Az ilyen utasok még ezen szoktak felháborodni.”

Ha majd ő kéri egyszer valaki helyét és nem adják át neki, ő biztos fel lesz háborodva.

„Én sem bírok háttal ülni, sem a vonaton, sem a buszon. Ha valakinek nincs hasonló gondja, nem tudja átérezni másét. Az ilyen ember úgysem érti meg.”

Mi van akkor, ha ez a szemét nyugdíjas, akiről csak gondoljátok, hogy nyugdíjas – mivel a posztból nem derül ki – szintén nem tud a menetiránynak háttal utazni?

„Még az is lehet, hogy néni sem bírt háttal ülni. Ez mindegy is. Joga van ott ülni. Bár nem szép dolog, hogy visszautasította a kislányt kérését, megtorlást nem érdemel. Milyen jogon állítja fel őt bárki?”





 





Ezeket olvastad már?
„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

„Még mindig fáj a hiánya” - szívszorító vallomást tettek Madeleine McCann szülei

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

Nincs megállás: Orbán Viktor villámlátogatást tett a világhírű Jándon

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

10 éve egyfolytában menekül István - már a britek is keresik a rafkós magyar bűnözőt

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás