Könnyes vallomás: Djokovics nagy titkot árult el tündéri kislányáról





Onnan kapott segítséget a szerb teniszsztár, ahonnan nem számított rá. Hatéves kislánya is kellett a történelmi bravúrhoz.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2023.09.12.
Módosítva: 2023.09.12.
Novak Djokovics tenisz US Open kislány

Különleges erősítésnek is köszönheti pályafutása 24. Grand Slam-győzelmét Novak Djokovics, aki az amerikai nyílt teniszbajnokság férfitornájának vasárnapi döntőjében három szettben (6:3, 7:6, 6:3) legyőzte az orosz Danyiil Medvegyevet. A 36 éves szerb világsztár a diadal után elárulta: hatéves kislánya, Tara óriási segítséget jelentett neki a meccsen.

Djokovics a meglepő helyre ült kislányától, Tarától kapott energiát a nehézségek legyőzéséhez
Djokovics a meglepő helyre ült kislányától, Tarától kapott energiát a nehézségek legyőzéséhez – Fotó: AFP

A születésnapját éppen a New York-i torna idején ünnepelt Tara éppen a US Open centerpályáját övező palánk mögött, az első sorban ült, szemben apjával, amikor az a térfélcserék között leült a székére pihegni. A kislány kísérőjével csak a győzelem után ment vissza abba a bokszba, ahol a család többi tagja (többek között az anyuka, Jelena és bátyja, Stefan), a barátok és Goran Ivanisevic edző ült. Djokovics utóbb könnyezve emelte a magasba kislányát.

– Mielőbb meg akartam ölelni a lányomat. Nem tudtam, hogy az első sorban fog ülni. A kísérőim túl sokan voltak túl kevés ülőhelyre. A stábommal együtt a feleségem szervezte, ki hová üljön, én nem tudtam, ki, hol lesz. De 

amint beléptem a pályára, megláttam Tarát

– mesélte meghatottan a büszke apa.

– Valahányszor a padon ültem, engem nézett. Nevetett rám. Kaptam az ártatlan gyermeki energiájából, amikor csak szükségem volt rá. A legstresszesebb pillanatokban, különösen a második játszmában, amikor kellett egy kis lökés, némi erő, vagy egyszerűn csak könnyedség, akkor küldött egy mosolyt, egy győzelemre sarkalló kézmozdulatot. Izgatott és átszellemült volt, annyira kedves és érdekes volt ezt látni rajta. Ő hatéves, a fiam kilenc, és mindketten itt voltak. Mindketten tisztában vannak azzal, mit értem el. 

Amikor apa lettem, ez volt az egyik álmom, hogy egy nap megélhessem, ahogy a szemeik előtt nyerek Grand Slam-tornát, és ők már elég idősek ahhoz, hogy megértsék, mit látnak

– mondta a nagy trófeái számával immár világrekorder Djokovics.





 





Ezeket olvastad már?
Szuper hírt kapott Gulácsi és Orbán Willi: eldőlt, teljesülhet a legfőbb álmuk

Szuper hírt kapott Gulácsi és Orbán Willi: eldőlt, teljesülhet a legfőbb álmuk

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Kiakadtak a Herthánál, Dárdai keresztbe tett a klubnak

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Rátalált a szerelem Szoboszlai barátjára, világhírű színész is érintett

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás