"Azt hittük, jön a babánk foga, de kiderült, halálos beteg"





A szülők legrosszabb rémálma vált valóra, amikor az orvosok közölték velük a diagnózist.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.09.02.
kemoterápia Robin Egyesült Királyság

Nick és Rachel Samuel az idővel futnak versenyt, hogy összegyűjtsenek 300 000 fontot 18 hónapos kisfiuk kezelésére. Alig néhány hónappal ezelőtt még azt hitték, a pici azért érez fájdalmat, mert éppen jönnek a fogai. 

kórház
Fotó: Pexels

A londoni Robin Samuel éppen az első születésnapját ünnepelte, amikor januárban sikoltozva ébredt fel a fájdalomtól, és kórházba szállították, ahol az ultrahang egy hatalmas, 10 centiméteres csomót mutatott ki a veséje felett. Ezután magas kockázatú neuroblasztómát diagnosztizáltak nála – a rák ritka és agresszív formáját, amely évente mindössze 50 gyermeket érint az Egyesült Királyságban.

Robin baba azonnal elkezdte a kemoterápiát a Great Ormond Street Kórházban, de a vizsgálatok később kimutatták, hogy a rák átterjedt a hasára, a medencéjére, a gerincére és a csontvelőjére is.

A kisfiúnak mindössze 40 százalékos esélye van a túlélésre, ám növelhetné az esélyeit egy barcelonai immunterápiás kezelés, ami azonban 300 000 fontba kerül. Az úttörő új rákkezelés arra tanítja a szervezet immunrendszerét, hogy elpusztítsa a rákos sejteket, mielőtt azok problémássá válnának, és 90%-ra növeli Robin túlélési esélyeit.

"A lehető leghamarabb meg kellene kapnia ezt a kezelést, annál jobbak lennének az esélyei. De senki sem járkál 300 000 fonttal a hátsó zsebében" - mondta el Rachel, az édesanya. 

"Azt hittük, kezd kijönni a foga, mert általában nagyon boldog baba. De január végén rájöttünk, hogy valami komolyabb dolog történik. Felébredt, és sikoltozott a fájdalomtól. Még soha nem csinált ilyet. Azonnal kórházba rohantunk vele, ahol a vizsgálatok kimutatták a daganatot. Amikor az orvosok meglátták, azonnal tudták, mi az."

Annak ellenére, hogy még csak csecsemő volt, Robin hihetetlenül bátor volt a megpróbáltatások során.

„Rendkívül jól reagált a kezelésre. Valószínűleg jobban is, mint amit remélhettünk. Lehet, hogy ez annak köszönhető, hogy gyerek. A felnőttek jobban tudatában vannak annak, hogy mi történik, és szoronganak, de neki ez nem volt, és rendkívül jól megbirkózott a fájdalommal és a szenvedéssel. Sok gyereknek a kemoterápiás alkalmak között is kórházba kell menniük, annyira megbetegíti őket a kezelés, de Robinnál nem volt ilyen sose."

Az úttörő kezelés, amelyre pénzt próbálnak gyűjteni, az Egyesült Államokban és Barcelonában is elérhető, és Nick és Rachel úgy gondolja, hogy ez a jobb alternatíva az Egyesült Királyságban elérhető következő kezelési lépéshez képest.

„A következő kezelési lépés az Egyesült Királyságban az, hogy Robinnak nagyon nagy dózisú kemoterápiát adnak őssejt-transzplantációval. Ez legalább 8 hetes kórházi tartózkodást jelentene, ahol a kockázatok közé tartozik a görcsrohamok, halálos fertőzések és halálos májkomplikációk. Hosszú távon ennek a kezelésnek az eredményeként Robin biztosan meddő lesz, másodlagos rákot kap, például leukémiát, süket lesz, hallásproblémái lesznek, és maradandó szív-, tüdő- és pajzsmirigyproblémái lesznek. Szüleiként nem vállalhatjuk azt, hogy tönkretesszük a védekező mechanizmusát egész életére, főleg, hogy nem tudjuk, segíteni fog-e ez rajta egyáltalán."

 









Ezeket olvastad már?
Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás