Azt hitték, csak fogzik: 133 millió forintos életmentő műtétre van szüksége a kis Robinnak





Máskülönben nem sok esélye van a túlélésre.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.30.
kisbaba daganat család gyerek kórház

Egy szülő számára nincs rettenetesebb dolog annál, mint látni apró gyermeke szenvedését. A rák az egyik leggyakoribb halálos betegség a világon, és sajnos nem válogat áldozatai között: megbetegít kicsiket és nagyokat, idősebbeket és fiatalabbakat, és bizony még egyéves kisbabákat is. Egész életünkben csak reménykedni tudunk abban, hogy bennünket és a családunkat elkerül a szörnyű betegség, ha azonban bekövetkezik a baj, a legtöbb, amit tehetünk, hogy nem adjuk fel. Ha egy szülővel közlik az orvosok, hogy a kisbabájuk rákos, és kevés az esélye a túlélésre, akkor a szülők ebbe nem tudnak beletörődni: keresik a megoldást. Ugyanezt teszik most a kis Robin szülei. 

rákos
A rákos kis Robinnak 133 millió forint értékű kezelésre van szüksége / Fotó:  Pixabay

Rachel és Nick Samuel nem is lehetett volna boldogabb: boldog családként éltek, az örökké mosolygó kis Robin pedig bearanyozta a mindennapjukat. Sosem volt nagyon sírós gyerek, éppen ezért amikor az utóbbi időben feltűnően sok fájdalma volt, azt gondolták, hogy csak fogzik. Egy éjszaka azonban sikítozva sírt fel álmából, az édesanya pedig rögtön tudta, hogy sokkal nagyobb a baj.

Azt hittük, kezd jönni a foga, mert általában nagyon boldog baba

– mondta a The Sunnak az édesanya. 

Azonnal kórházba vitték a kicsit. Ez közvetlenül 10 nappal az első születésnapja előtt történt, és tudták, hogy nem apróságról van szó. Ezután 10 napot töltött a kórházban a kis Robin, az ultrahang pedig egy hatalmas, 10 cm átmérőjű daganatot mutatott ki. 

Még aznap diagnosztizálták a rákot, mert ez egy nagyon ritka fajtája. Amikor meglátták, rögtön tudták, hogy mivel állunk szemben

– mesélte az édesanya. 

Noha azonnal kezdetét vette a kemoterápia, az orvosok rossz hírekkel jelentkeztek. Kimutatták, hogy a rák átterjedt a hasára, a medencéjére, a gerincére és a csontvelőre. Az apróság túl van már egy 9 órás műtéten, és bár a küzdelem sikeres volt, mert jelenleg nincs daganat a szervezetében, a doktorok szerint az agresszív daganat minden bizonnyal vissza fog térni. Éppen ezért a szülők most gyűjtésbe kezdtek. 

300 000 fontra, azaz körülbelül 130 millió forintra van szükségük, hogy Barcelonában megkapja a speciális immunterápiás kezelést, amely növeli a kicsi túlélési esélyeit. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás