Megint beázott a Hősök úti rendelő





Átmenetileg fel kellett függeszteni a rendelést is. A kerület baloldali vezetése máig képtelen befejezni a rendelő felújítását.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.07.
beázás rendelő Újpalota

A múlt heti óriási esőzések miatt ismét beázott a Hősök útja 3. szám alatti, nemrégiben felújított háziorvosi rendelő. Egy ott dolgozó elmondása szerint egy ideig nem tudtak átmenetileg betegeket se fogadni. A Metropol úgy tudja, hogy hétfőn már sikerült ismét megnyitni a rendelőt, ennek ellenére a helyzet továbbra sincs hosszútávon megoldva.

A Hősök úti rendelő sajnos ismételten beázott. Betegeket fogadni nem tudunk. A hétfői napon mielőtt elindulnának a rendelőbe, kérem tájékozódjanak, hogy tudunk-e betegeket fogadni. Sürgős esetben forduljanak az ügyelethez.

- írták felhívásukban korábban a rendelő dolgozói.

Állt a víz a rendelőben / Fotó: Olvasói

 

Információink szerint a rendelő mennyezete továbbra is kritikus állapotban van, lapunk úgy tudja, hogy az áldatlan állapotok miatt, mégis megkezdődött a rendelés.

Gondolkodtam hova álljak, de nem biztos, hogy így biztonságos

- mondta felháborodva a Metropolnak az egyik beteg.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Hősök úti rendelő legutóbb júniusban ázott be. A gyermekfogászat mennyezete akkor leszakadt, az elektromos armatúrából pedig folyt a víz. A hibát akkor a kivitelező állítólag kijavította. Sajnos azonban nagyon úgy tűnik, hogy nem végzett alapos munkát. 

Az újpalotai rendelőnek 2021. november 30-ig kellett volna elkészülnie  Fotó: Metropol/NZ

A kormány 2020 óta összesen 760 millió Ft-tal támogatta a XV. kerületet a Hősök úti rendelők felújításában, ehhez az önkormányzat közel 140 millió Ft saját forrást tett hozzá. A közbeszerzést még 2020 decemberében kötötték meg, az átadás határideje pedig 2021. novemberben lett volna.

A legutolsó határidő szerint tavaly 2022. július 31-re kellett volna elkészülni a munkálatokkal, ám mind a mai napig áll a projekt. Az épületek már korábban is beáztak, és az orvosi tevékenységet átmenetileg meg is kellett szüntetni. A vállalkozási szerződést és a határidőt időközben többször módosították. 

A kerület baloldali vezetése képtelen befejezni a rendelő felújítását / Fotó: Metropol

Az ügyben vizsgálóbizottság állt fel, és kiderült, hogy egy olyan teljesítési igazolást állítottak ki, amelyben a leírtak annak kiállításakor még nem valósultak meg maradéktalanul. A képviselőtestületnek erre az volt a válasza, hogy az építőipari beruházásoknál ez egy "bevett szokás"... 

A dolog pikantériája, hogy a második részszámlát 45 százalékos készültségi foknál lehetett volna kifizetni, ám még akkor sem teljesült, pedig azt csak a Hősök útja 3. szám alatti épület elkészültekor lehetett volna kifizetni. Ennek ellenére az önkormányzat kiadta a teljesítésigazolást, és kifizetett több mint bruttó 150 millió forintot a kivitelezőnek. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás