Még mindig nem kapott kártérítést a Keletinél balesetet szenvedő Ricsi





A baleset óta Ricsi nagyon nehéz helyzetbe került. Maradandó sérülése miatt azóta sem dolgozhat, gyógykezelésekre szorul, kártérítést viszont még mindig nem kapott..



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.01.
Ricsi károsodás buszsofőr baleset

Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, többen is megsérültek az április 22-én történt balesetben a Keleti pályaudvarnál, amikor egy autós áthajtott a piros lámpánál és frontálisan ütközött egy motoros futárral. Az éppen arra járó 8E buszjárat vezetője nagyot fékezett, emiatt a buszon ketten is megsérültek. A balesetet okozó autó sofőrjének még csak jogosítványa sem volt soha.

Ricsit mentő szállította a kórházba a baleset helyszínéről  Fotó: Metropol

Tragédiába is torkollhatott volna a Keleti pályaudvar közelében történt baleset, ahol három fiatal megsérült.

A motoros futár és a 8E a Thököly út felől jött befelé a VII. kerületi Baross téren, már épp zöldre váltott nekik a lámpa. Ekkor a Rottenbiller utca felől egy férfi a Chrysler PT Cruiserrel áthajtott a piroson, ami szerinte még sárga volt. A Honda PCX motor a Chrysler bal elejébe rohant, a külföldi futár srác felcsapódott a szélvédőre, majd az aszfaltra zuhant, a Chrysler pedig csak a Fiumei út sarkán tudott megállni. 

A sofőr elmondása szerint egyáltalán nem is látta a futárt, azt se tudta, mi ütközött neki. A motor a becsapódás hatására a levegőbe emelkedett és a hátulja betörte a Chrysler bal hátsó ablakát. A 8E busz sofőrje nagyot fékezett, hiszen a motor pont elé pördült. A szerencsétlenség után az akkor éppen a buszon utazó Hurubán Richárd mesélte el, mi is történt pontosan.

„Újpalotán szálltam fel a buszra és a Blaha Lujza térig utaztam volna, amikor a Rottenbiller és a Rákóczi út kereszteződésénél a felüljáró alatt egy hatalmasat vészfékezett a busz. Más lehetősége nem igazán volt a buszsofőrnek, mivel nagy volt a forgalom és nem tudott volna kitérni, csak így tudta megakadályozni azt, hogy nekihajtson a motorosnak” – árulta el korábban Ricsi, aki azt is hozzátette, hogy a buszon mindenki nagyon megijedt és azok az emberek, akik a busz csuklós részében álltak, elestek a fékezés következtében.

A felelőtlen sofőr áthajtott a piroson  Fotó: Metropol

Miután megérkezett a mentő, előbb a súlyosan sérült motorost látták el, majd ezek után következett Ricsi és egy másik hölgy utas. Mindenkit kórházba szállítottak. Ricsinek a baleset következtében a nyaki gerince sérült. Bár az orvosok azt mondták, pár nap pihentetés után rendbe fog jönni, a fiatalnak azóta is egészségügyi problémái vannak. 

„Hónapok óta áll az ügy, semmi előrelépés nem történik. Pedig a fiatal sofőr elismerte a bűnösségét, és azt is beismerte, hogy nincs jogosítványa, illetve mi is bementünk kihallgatásra” – mondta el lapunknak. 

Ricsi a balesetben súlyosan megsérült: maradandó károsodása miatt a mai napig nem tud dolgozni. 

Kártérítési előleget kértem az Union biztosítótól, de ezt megtagadták, mivel szerintük nemcsak az autós, hanem a buszsofőr is hibás. Azt mondták, ameddig nem kapják meg a rendőrségi vizsgálat eredményét, nem kapok semmit

 – számolt be keserűen a fejleményekről. Ricsi ügyvédnője azonnal felkereste a rendőrséget, ahol tájékoztatták arról, hogy a buszsofőr ellen nem indult eljárás. 

„Nem tudom, hogy mennyi időbe fog telni, mire ezt az ügyet lezárják. Akár évekbe is beletelhet...” – mondta Ricsi.

Mint kiderült, a fiatal elkövető nem a saját autójával okozott balesetet. A személygépjármű egy barátjáé volt. 

Amit még felháborítónak tartok, az az, hogy az elkövető azóta sem kért bocsánatot senkitől. Pedig a felelőtlen autóvezető sikeres akciója miatt a munkám, a megélhetésem és az egészségem is odalett! 

– tette hozzá Richárd.

Lapunk megkérdezte az Union biztosítót, miért nem fizet kártérítési előleget a szerencsétlenül járt fiatalembernek, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket. 





 





Ezeket olvastad már?
"Idős nőket tart fogva, csicskáztat" - rejtélyes férfi tartja rettegésben az újbudaiakat

"Idős nőket tart fogva, csicskáztat" - rejtélyes férfi tartja rettegésben az újbudaiakat

Erre ki számított? Itt az újabb fordulat az időjárásban

Erre ki számított? Itt az újabb fordulat az időjárásban

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás