Jogosítvány nélküli sofőr okozott tömegbalesetet a Keleti pályudvarnál





Többen is megsérültek a szombat esti budapesti tömegbalesetben.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.04.23.
Budapest baleset motor busz

Egy jogosítvány nélküli férfi okozott tömegbalesetet szombat este a Keleti pályaudvarnál. Az autó sofőrje áthajtott a piroson, ami miatt ütközött egy motoros futárral, aki felcsapódott a szélvédőre, majd az aszfaltra zuhant. Az éppen arra járó 8E buszjárat vezetőjének vészfékezni kellett, hogy ne üsse el a motorost.

Ebben a kereszteződésben történt a baleset  Fotó: Google Maps

A tegnap esti szerencsétlen balesetben három fiatal is megsérült. A motoros futár és a 8E jelzésű autóbusz a Thököly út felől jött befelé a 7. kerületi Baross téren, ahol épp zöldre váltott a lámpa. Eközben a Rottenbiller utca felől egy férfi a Chrysler PT Cruiserrel figyelmetlenűl áthajtott a piroson, ami szerinte még sárga volt. 

A Honda PCX motor a Chrysler bal elejébe rohant bele, ami következtében a külföldi futár srác felcsapódott az autó szélvédőjére, majd az aszfaltra zuhant. A balesetet okozó autós pedig csak a Fiumei út sarkán tudott megállni. A sofőr azt állítja, egyáltalán nem is látta a futárt, azt se tudta, hirtelen mi ütközött neki. A motor a becsapódás hatására a levegőbe emelkedett és a hátulja betörte a Chrysler bal hátsó ablakát. A 8E sofőrje kénytelen volt nagyot fékezni, hiszen a motor pont elé pördült. 

Lapunknak az autóbusz egyik sérült utasa, Hurubán Richárd részletezte, hogyan is történt az eset.

Újpalotán szálltam fel a buszra és a Blaha Lujza térig utaztam volna, amikor a Rottenbiller és a Rákóczi út kereszteződésénél a felüljáró alatt egy hatalmasat vészfékezett a busz. Más lehetősége nem igazán volt a buszsofőrnek, mivel nagy volt a forgalom és nem tudott volna kitérni, így csak így tudta megakadályozni azt, hogy ne hajtson neki a motorosnak

 – magyarázta Ricsi, majd hozzátette, hogy a buszon mindenki nagyon megijedt, és azok az emberek, akik a busz csuklós részében álltak, elestek a fékezés következtében. 

Ricsin kívül még 2 embert kellett kórházba szállítani  Fotó: Bors

„Tele volt a busz, hiszen pont csúcsidő volt, 7 vagy negyed 8 lehetett, a sok fiatal mind indult volna a belvárosba kicsit kiereszteni a gőzt. Amikor fékezett a busz, elestem és lefejeltem az egyik korlátot. Egy fiatal lány is megsérült a buszon velem együtt” – mondta el.

A helyszínen többen odamentek segíteni a motorosnak, amíg a mentőre vártak. Ricsi is, bár megsérült, megpróbált mentőfolyosót kialakítani, hogy hamarabb oda tudjanak jutni a sérült fiatalhoz.

A legfelháborítóbb az egészben szerintem az, hogy a balesetet okozó személy még csak meg se kérdezett senkit, hogy jól vannak-e. A motoroshoz sem szólt egy szót sem, nem segített. Végig felháborodva ordítozott valamit a haverjával a telefonján

 – részletezte.

Miután megérkezett a mentő, előbb a súlyosan sérült motorost látták el, majd pedig a busz könnyebben sérült két utasát. Mindenkit kórházba szállítottak.

„Csoda, hogy nem törtem be a fejem. Szerencsére csak megrándult és meghúzódott a nyakam. A fiatal lánynak a térde és a csuklója sérült meg. Még aznap este saját felelősségre hazaengedtek minket” – mondta.

A motoros futár viszont nem úszta meg ennyivel. Őt az intenzív osztályra szállították, felkartörést szenvedett. Ricsi azt is elmondta, hogy az autó fiatal sofőrje jogosítvány nélkül vezetett. 

Sajnos a balesetet okozó kocsi vezetője sosem rendelkezett jogsival, ezért ez már nemcsak figyelmetlenségből baleset okozás, hanem bűncselekmény, amiben 3 ember is megsérült!

 – fejtette ki véleményét.

Mivel Ricsi így a munkáját sem tudja elvégezni, élni fog a kártérítési perrel. Az ügyet a továbbiakban a BRFK Közlekedésrendészet vizsgálja.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás