„Egy nagyon különleges angyal volt” – megcsípte egy szúnyog a 14 éves fiút, napokkal később meghalt





A tinédzser éppen édesanyja családjánál tartózkodott Brazíliában, amikor egy szúnyogcsípés miatt egyre rosszabb állapotba került, végül kórházba szállították és meghalt.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.08.03.
szúnyog halott gyerek

A mindössze 14 éves Matteo meghalt a kórházban, miután egy szúnyog megcsípte. Az Olaszországból származó Matteo Chieu június közepén édesanyjával utazott Brazíliába nyaralni, hogy anyukája szülőföldjén élő családjával töltsenek egy kis időt. 

Dangerous,Malaria,Infected,Culex,Mosquito,Bite,,Leishmaniasis,,Encephalitis,,Yellow,Fever,
A 14 éves fiú belehalt egy sima szúnyogcsípésbe Fotó: nechaevkon

A tini éppen akkor fejezte be az első évét a gimnáziumban, és ez volt a második egymást követő év, amikor átutazott a trópusokra, hogy meglátogassa a rokonait. A tinédzsernek – miután megcsípte a szúnyog – egyre nagyobb fájdalmai lettek, ezért orvosi kezelésre szorult. Matteót nem sokkal ez után kórházba kellett szállítani, mivel az állapota tovább romlott, a kezelés hatástalannak bizonyult.

Az orvosok felkészítették a családot a legrosszabbra, ezért édesapja is azonnal odautazott Olaszországból, hogy fiával lehessen. Matteo végül július 28-án elhunyt, szülei végig mellette voltak a kórházban. A felfoghatatlan tragédia után a család rengeteg támogatást kapott a közösségi médiában is, ami miatt a gyászoló anya köszönetet mondott.

Nagyra értékeljük az imákat és azt a rengeteg szeretetet, amit üzenetben kaptunk ebben a nagyon fájdalmas időszakban. Aki ismerte Matteót az  jól tudja, hogy egy nagyon különleges angyal volt

– mondta az anya. A tinédzser halála kapcsán a gimnáziumi igazgató is megszólalt, aki elmondta:

A szívem teljesen összetört. Matteo igazán jó fiú volt, udvarias és mindenki barátként tekintett rá. Egy olyan fiatalember, akit sok minden érdekelt és imádott úszni. Egy brilliáns és kíváncsi elme volt.

A tinédzser halálának pontos okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. A szúnyogok széles körben elterjedtek Brazíliában, és számos betegséget terjeszthetnek az emberre, köztük a zikát, a dengue-lázat, a sárgalázat és a maláriát – írja a Mirror

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás