Ekkor válik brutális gőzfürdővé az ország – Megvan, mikor lélegezhetsz fel





Mutatjuk, mikortól lesz kellemesebb a hétvégi időjárás.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.08.19.
gomolyfelhő időjárás napsütés szél eső

Szombaton országszerte kisebb-nagyobb gomolyfelhők zavarták a délelőttöt. Eleinte főleg a középső területeken, majd egy átmeneti szünet után inkább az északi tájakon alakult ki zápor, zivatar. A mai nap folyamán néhol akár felhőszakadás és jégeső is tapasztalható!

A következő néhány napban záporokra, zivatarokra számíthatunk.
Szombaton akár felhőszakadás is lehet. Fotó: Yaroslav Shuraev / Pexels

A szombati nap folyamán az északkeleti szél csak zivatarok környezetében erősödik meg. Emellett 30-35 Celsius-fokos meleg lesz, mely a viszonylag sok csapadék miatt nagyon párás időt tartogat. A hőérzetünk jóval többnek fogja érezni, így abban az esetben is nagyon meleg lesz, ha az ablakból kinézve erre nem is gondolnánk.

36 fok lesz vasárnap

Sok napsütésre számíthatunk augusztus 20-án vasárnap, de délután gomolyfelhők is képződnek. Zápor, zivatar jellemzően a Dunától keletre fordulhat elő. Országos hőség lesz 30-36 Celsius-fokos maximumokkal. Az esőzések és a meleg miatt a páratartalom az ország középső tájain néhol 90 százalék feletti lesz.

Aki a szabadban tölti az ünnepnapot, jobb, ha a napsütésre és a néhol érkező záporokra, zivatarokra egyaránt felkészül. Mivel a belvárosban rengeteg program lesz, az esőkabát sokkal praktikusabb és biztonságosabb lehet, mint az esernyő. Megfelelő mennyiségű folyadékot is érdemes magunkkal vinni, mert a párás melegben szükség lesz rá.

Különös lehet ilyen gomolyfelhős időben, de az UV-sugárzásra is oda kell figyelni, ugyanis erős, a 10-es skálán 7-es erősségű lesz az UV-sugárzás Magyarország születésnapján. Mindenképpen magankkal vinni naptejet és a szabadban most kifejezetten hasznos UV-szűrős napszemüveget viselni.

Így alakul a hétfő

Hétfőn még több napsütés és igazi strandidő valószínű. Csapadék hétfőn sem lesz. Mindenhol 30 Celsius-fok felett alakul a nappali csúcsérték. A déli tájakon pedig 35-36 Celsius-fokos forróság is lehet, mely a korábbi napokhoz képest valamivel szárazabb – jelezte a Köpönyeg.





 





Ezeket olvastad már?
Minden délután lefeküdt szunyókálni a családanya: szörnyű, mi történt vele

Minden délután lefeküdt szunyókálni a családanya: szörnyű, mi történt vele

Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Megdöbbentő hírek érkeztek az egri vasútállomáson áramütést szenvedett fiúról - videó

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás