Durván visszaesik a hőmérséklet, ezúttal nem a melegtől fogunk szenvedni





A csaknem 40 fokos időt záporok, zivatarok, sőt akár jégeső is válthatja, emellett jelentős hőmérséklet csökkenéssel is számolni kell keddtől.



Megosztás
Szerző: HoÁd
Létrehozva: 2023.08.26.
jégeső időjárárás zivatar veszély

Szombaton vélhetően senki sem panaszkodott azok közül, aki strandra akart menni, aki strandon töltötte az idejét. További jó hír nekik, hogy bizony ez vasárnap sem lesz másképpen, azaz kitart a kánikula, sőt hétfőn sem fogunk fázni, ám kedden már jelentős változásokra kell készülni.

Kedden véget ér a kánikula és érkezik a lehűlés Fotó: Köpönyeg

Ha nem bírod a meleget, hétfőig szenvedni fogsz  

Szombaton az esti órákban sem fog 30 fok alá csökkenni a hőmérő higanyszála, maximum egy kisebb szellő lehet, ami enyhíti a meleget. Mindenképpen figyelj oda a megfelelő folyadékpótlásra. Igyál  jóval többet, mint ilyenkor szoktál. Azonban ez a brutális augusztus végi időjárás nem sokáig marad meg, hiszen napokon belül olyan mértékű változás következik be, ami most elképzelhetetlennek tűnhet számodra. Augusztus utolsó hétvégi napján még nem lesz csapadék, maximum fátyolfelhők zavarják meg a szikrázó napsütést, sőt az ország egyes részein a 38 Celsius-fok sem lesz elképzelhetetlen.

A napszemüveget esernyőre fogjuk cserélni  Fotó: Turbéky Eszter

Berobban az égi áldás

Ezzel szemben a jövő hét eleje változást hoz majd. Hétfőn eleinte marad a napos nyaralóidő, majd estétől nyugat, délnyugat felől zivatarok törnek ki. A nyár végi hőség egyelőre kitart. Aznap még 30-37 Celsius-fok közötti hőség valószínű, de az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. Az igazi változás kedden következik be. Az erősen gomolyfelhős égből többfelé, akár több alkalommal alakul ki zápor, zivatar. Itt már felhőszakadás, jégeső is lehet. A hőmérséklet néhol több mint 10 Celsius-fokot zuhanhat, a korábbi 36 Celsius-fok körüli hőmérséklet ugyanis 26 Celsius-fok köré csökken – derül ki a Köpönyeg előrejelzéséből.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás