Pikóék miatt nem jut több pénz társasházak felújítására Józsefvárosban





A baloldali városvezetés leszavazta a Fidesz javaslatát, de a Klubrádióra jutott pénz.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.07.27.
Módosítva: 2023.07.27.
társasházfelújítás Pikó András Józsefváros

A baloldali városvezetés leszavazta a Fidesz javaslatát, hogy 600 millió forintra emeljék a társasház-felújításokra fordítható összeget a kerületben, de a frakció 500 millió forintos zöldítési javaslatát sem támogatták. A képviselő-testület a legutóbbi ülésén döntött a tavaly fel nem használt forrásokról, arról a 44 milliárd forintos maradványösszegről, amit az idei évben használhat fel Józsefváros.

Pikó András – Fotó: Máté Krisztián

Szilágyi Demeter fideszes képviselő szerint a 300 milliós összeg nagyon kevés, főleg az önkormányzat lehetőségeihez mérten. A frakció éppen ezért azt javasolta, hogy ezt az összeget 600 millióra emeljék meg, ám a baloldali városvezetés ezt nem támogatta.

Jutott pénz viszont a haveri szervezeteknek, például több millió a Klubrádiónak. A polgármester bevallása szerint azért, hogy a baloldali szavazókat el tudják érni

– hívta fel a figyelmet Szilágyi Demeter.

Mint ahogy a Hírnyolc beszámolt, versenyeztetés nélkül fizetnek több mint 2 milliót a Klubrádiónak. A testület továbbá 3,8 millió forintot fizet annak a Liberty Press Kiadónak, amelynek egyik tulajdonosa az a Tóth Ákos, aki a Pikó-féle Józsefváros újság főszerkesztője volt. Pikóék szerint azért nem kell a piaci verseny, mert ők nem a kerület egészét, csak a baloldali hallgatókat akarják tájékoztatni a rendezvényekről, programokról.

Az ülésen Vörös Tamás, a Fidesz–KDNP frakcióvezetője arra tett még javaslatot, hogy a polgármester kampányfőnöke által vezetett – s mint mondta: semmire sem jó – immár 6 főt foglalkoztató Közösségi Részvételi Iroda költségkeretét vonják el, és azt az összeget is fordítsák béremelésre. A javaslatot – amely további 58 millió forintot tenne szabaddá erre a célra – végül a baloldal leszavazta. Ahogy arról írtunk, a program részeként évente 50 millió forint megy el a Közösségi Részvételi Irodára, amelynek vezetője Udvarhelyi Tessza, Pikó András polgármester egykori kampányfőnöke.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás