„Megrémült emberek, sok-sok kisgyermek!” – hatalmas robajjal tört le egy óriási faág egy IX. kerületi játszótéren





Óriási robajjal szakadt le egy hatalmas faág péntek délután a IX. kerületi Haller parkban. Az eset azért is volt különösen veszélyes, mert egy játszótérnél történt, ahol éppen számtalan család és kisgyermek tartózkodott.



Megosztás
Szerző: R.K.
Létrehozva: 2023.07.16.
Módosítva: 2023.07.16.
önkormányzat Baranyi Krisztina Haller park játszótér probléma

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia pénteken a IX. kerületi Haller parkban lévő játszótérnél, amikor hatalmas robajjal letört az egyik fa ága. Míg a kerület önkormányzata és polgármestere, Baranyi Krisztina éppen azzal van elfoglalva, hogy milyen színű a Tompa utcában található pad (szivárványról átfestették zöld-fehérre, majd lett újra szivárvány, de volt már ismét barna és nemzeti színű is – most pedig elszállították), addig a közterületek egyre veszélyesebbé válnak. 

Az óriási faág egy padot is telibe talált – Olvasói fotó

Mint arról pénteken beszámoltunk, a Drégely utca 5. szám alatt lévő társasházról nagy darabokban omlik a vakolat, de a Drégely utca 12. szám alatt lévő háznál sem jobb a helyzet: itt már a lépcsőt is alá kellett támasztani, hogy ne szakadjon le, a lakások dohosak, penészesek. 

Pénteken pedig kis híján gyerekekre zuhant rá egy óriási, elkorhadt faág a Haller parkban lévő játszótérnél. Olvasóink felháborodva jelezték az esetet: 

Megrémült emberek, sok-sok kisgyermek! Még most is remeg kezem, lábam! Sajnos a tegnapi napon többen is megsérülhettek volna! Köztük rengeteg kisgyermek, az én négy és fél éves kisfiam is!

– írta egy hölgy, aki több fotót is készített a helyszínen. 

Akár egy padon ülő emberre is zuhanhatott volna a rönk – Olvasói fotó

Ezeken jól látszik, hogy az óriási, elkorhadt faág egy padot is telibe talált, ha azon éppen ül valaki, ki tudja, milyen súlyos sérüléseket szenvedett volna el. 

A kerületiek szerint májusban történt faápolás és gallyazás, így ennek nem szabadott volna megtörténnie. Mások azt sérelmezik, hogy a vezetés miért foglalkozik annyit egy pad színével, és ezekre a problémáknak a megelőzésére, megoldására miért nem fektetnek több energiát?

Az esettel kapcsolatban természetesen mi is megkérdeztük az illetékes önkormányzatot, amint reagálnak a kérdéseinkre, frissítjük cikkünket. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás