„Látták, hogy baj van, mégse segítettek” – Egy lányra és kutyájára támadt a németjuhász Cegléden

Egy gazdátlan németjuhász támadt rá egy fiatal lányra és a kutyájára Cegléd belvárosában.Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.07.23.
póráz kutya németjuhász támadás

Egyre gyakoribbak a kutyatámadások. Hiába kötelező mind az eb, mind mások érdekében is a közterületeken a póráz, nagyon sok felelőtlen állattartó tudomást sem vesz erről a szabályról. Cegléden egy fiatal lány és vizslája jártak pórul a nemtörődöm gazdák miatt. Akár tragédiával is végződhetett volna a történet, ha nincsenek ott olyanok, akik a segítségükre sietnek.

A vizsla minden erejével védte gazdáját, így a lány nem sérült meg – Fotó: Metropol

Egy lánybúcsút ünneplő társaság figyelt fel július 15-én este 10 óra magasságában a magyar vizsláját pórázon sétáltató fiatal lányra, aki épp próbálta védeni a kutyáját a rátámadó, nyakörvet viselő németjuhásztól. A vizsla eközben láthatóan a gazdáját védte, hogy a németjuhász véletlenül se tudja őt megközelíteni.

„Kippattantunk az autóból és őszintén megmondom, mi is kétségbeestünk, hogy mégis mit tudunk tenni? Hiába dudáltunk és rontottunk a támadó kutya felé, esze ágában sem volt elengedni a szerencsétlen vizslát.” – mondta el lapunknak Budavári-Németh Krisztina.

Elmondása szerint, bár többen látták őket az utcán és hallották a dudálást és kiabálást, senki sem ment oda segíteni nekik. 

„A sofőrünk hirtelen előkapott az autójából egy hosszú jégkaparót és azzal csapott oda a támadó kutyára. Csak ezzel tudtuk elkergetni, de ekkor már elég látványos sérülései voltak szegény vizslának.” – részletezte a háromgyerekes anyuka.

Hallottam, hogy felhúzzák a redőnyt, hogy ki tudjanak kukucskálni. Látták, hogy baj van, mi ott álltunk minden nélkül, tanácstalanul, mégsem segítettek. Fogtak volna egy lapátot, vagy egy seprűt... Még szerencse, hogy a barátnőmnek volt annyi lélekjelenléte, hogy eszébe jutott a jégkaparó

 – panaszkodott.

Krisztinát és barátnőit nagyon megviselték a történtek. Mindennap beszélnek róla és bele se mernek gondolni abba, mi történt volna, ha ők épp akkor nem járnak arra.

Az a kutya félemetes volt! Ha nem vagyunk ott, a halálba marcangolta volna a vizslát, az biztos! Szerencsénk volt. Jókor voltunk, jó helyen. Nem sokkal később a lány szülei is megérkeztek, így mi is továbbálltunk, de előbb meggyőződtünk róla, hogy biztonságban vannak

  – mondta Krisztina. 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás