Káosz tört ki a budapesti reptéren – Ámokfutásba kezdett egy zavarodott utas

Macska-egér játékot játszott egy férfi a repülőtér biztonsági embereivel. Végül azért elkapták.Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.07.21.
Módosítva: 2023.07.21.
száguldozás repülőtér ámokfutó

Egy szürreális autós üldözésnek lehettek szemtanúi a budapesti reptérről utazó emberek. Egy férfi ugyanis figyelemelterelés céljából beindította a tűzjelzőt, majd a káoszt kihasználva a forgalmi előtérre ment és ellopott egy ott parkoló személygépkocsit. A biztonsági szolgálat emberei csak akkor találták meg, amikor a férfi már több, a repülőtéren érvényben lévő különleges közlekedési szabályt megsértett – számoltak be szemtanúk a történtekről a Metropolnak.

A férfi a repülőgépek között száguldozott  (Képünk illusztráció) Fotó: Kovács Tamás

Teljes fejetlenség lett úrrá néhány percre a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren július 1-jén, amikor egy zavarodott férfi ámokfutásba kezdett az emberekkel teli repülőgépek között a 2-es terminál forgalmi előterén. Lapunknak szemtanúk mesélték el a nem mindennapi történetet.

Egy zavart viselkedésű, magyar állampolgárságú utas működésbe hozta a repülőtéri tűzjelző rendszert, és ennek hatására a protokollnak megfelelően az összes ajtó kinyílt, ami elválasztja az utasok által használt területet a munkaterületektől, ahová illetékteleneknek tilos a belépés

 – kezdtek bele. Elmondásuk szerint a férfi egy nagyon feltűnő sárga pólót viselt. Amikor észlelték, hogy eltávolodik a többiektől, a keresésére indultak, de nem találták. A rafinált férfi ugyanis eközben a felsőjét levette, így míg a járőrök egy sárga felsős férfit kerestek, addig ő végignézte a parkolóban álló gépkocsikat és egy Suzukiban megtalálta az indítókulcsot.

Nem sokat gondolkodott, elkötötte az egyik földi kiszolgáló cég gépkocsiját és őrült száguldozásba kezdett a 2-es terminál forgalmi előterében, az utasokkal tömött repülőgépek között. Végigszáguldott a Cargo bázis előtt, és a repülőteret megkerülő szervizútra kanyarodott

– részletezték a szemtanúk. Az ámokfutót üldözőbe vették, ő azonban a teljes repülőteret megkerülve a GAT kisgépes terminál előterét és az egyes terminál előterét is végigkocsikázta. Végül a Suzukival ismét a 2-es terminál felé vette az irányt. Itt viszont a nagy sebesség miatt elveszítette az irányítást az autó felett és egy betontömbnek ütközött, így a járőrök utolérték, elfogták és átadták a rendőrségnek.

A történteket a repülőtér a Metropol kérdésére megerősítette, lapunknak azt írták: az üggyel és annak részleteivel kapcsolatban jelenleg is hatósági vizsgálat zajlik, ezért részleteket nem áll módjukban közölni. Az esetről a rendőrséget is megkérdeztük, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás