Azt hitték, romló szemei miatt látja nehezen a táblát: agresszív betegséget diagnosztizáltak a 7 éves kislánynál





Azzal kezdődött egy hétéves kislány kálváriája, hogy problémái voltak a látásával, és állandóan fáradtságra panaszkodott, később kiderült, hogy haldoklik.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.07.06.
beteg gyerek agydaganat kórház

Az észak-londoni Sarah Atif az iskolában nehezen látta a táblát, az orvosok pedig csak annyit mondtak neki, hogy rossz a szeme, mielőtt megkapta volna a lesújtó rákdiagnózist. Sarah tanárai úgy gondolták, hogy komolyabb baj is lehet, miután a kislány sokkal nagyobb betűkkel kezdett el írni, mint korábban, ezért elküldték egy szemvizsgálatra.

A kislány családja most kezelésre gyűjt Fotó: Pixabay

Hamarosan kiderült azonban, hogy a probléma sokkal komolyabb annál, minthogy romlott a látása. 

Édesanyja, Uroos elmondása szerint 2022 decemberéig minden tökéletes volt, Sarah nagyon jól érezte magát. Azonban miután problémái lettek a szemével minden megváltozott. Amellett, hogy arról panaszkodott, hogy nem látja jól a táblát és nagy betűkkel kezdett el írni, még az is egyre gyakrabban előfordult, hogy nekiment valakinek és elesett. Ilyenkor is mindig azt mondta, hogy nem látta azt, akinek nekiment.

Anyukája egyre jobban aggódott, ezért felhívta az orvosukat, hogy előbb vizsgálják meg Saraht, azonban csak annyit mondtak neki, hogy várja meg a kijelölt időpontot.

A találkozót megelőző héten Sarah már egyre letargikusabbá vált. Állandóan le akart feküdni, és azt mondta, hogy nem érzi magát túl jól

– mondta el Uroos. Az édesanya végül január 27-én, a tervezett időpontban elvitte lányát a kórházba, ahol azt mondták neki, hogy Sarahnak CT-vizsgálatra van szüksége, mert úgy gondolták, hogy a megduzzadt látóidege. Ez után jött a hideg zuhany: az orvosok még aznap közölték az aggódó anyával, hogy gyermekének agydaganata van.

Saraht átszállították egy másik kórházba, ahol folyadék gyűlt fel az agyában, ez pedig nyomást gyakorolt rá, és megduzzasztotta azt. Szinte azonnal műteni kellett, az operáció után – melynek során a biopsziát is elvégezték – nem tudta a jobb oldalát használni, és vérrögök is keletkeztek a testében. A fizioterápiát követően végül kerekesszékben engedték ki a kórházból.

Az anyának azért is volt újabb csapás Sarah borzasztó betegsége, mert van neki egy 10 éves, immunhiányos fia és egy négyéves, autista fia is.

Sarah teljesen más emberként tért haza a kórházból, a szteroidoktól, amelyeket szedett robotikussá vált. Négy nappal később behívtak a kórházba, hogy közöljék velem a biopszia eredményét, amely sokkoló volt. Sarahnak egy rendkívül agresszív, mutációval is rendelkező glióma van az agyában. Azt reméltem, hogy az orvos egy olyan műtétről fog beszámolni, amely megmentheti őt, de ehelyett egy halálos diagnózist kaptam

– mondta el az összetört édesanya. 

A család most adományokat gyűjt, hogy Saraht külföldön kezeltessék. A legjobb esélyt az életének meghosszabbítására egy olyan klinikai gyógyszer jelenti, amely az Egyesült Királyságban még nem áll rendelkezésre. Remélik, hogy Európában máshol kaphat kezelést – írja a Mirror

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás