Szobrot kap Marci cica, az Állatorvostudományi Egyetem kedvenc macskája





A kampusz egyik kedvenc cicája, Marci pár hete hunyt el. Hogy emlékét megőrizzék az egyetem úgy döntött, hogy egy életnagyságú szobormást állítanak fel az egyetem központi részén, ahol mindig üldögélt a kandúr.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.06.17.
emlék szobor elkészítés állatorvostudományi egyetem támogatás cica

Élt egy cica az Állatorvostudományi Egyetem kampuszán, aki az évek alatt az állatok és emberek közötti összekapcsolódás szimbólumává vált. Ő volt Marci, a fekete kandúr, akinek dorombolásában számtalan diák talált nyugalmat a stresszes tanulmányi időszakokban. Ám a cica sajnos betegséggel küzdött és pár hete legyőzte őt a kórság. Az egyetem azonban úgy véli, Marci emlékét meg kell őrizni, méghozzá egy életnagyságú szobormás felállításával.

Marci cica a hallgatók és a dolgozók kedvence lett az évek alatt. Fotó: Facebook/Állatorvostudományi Egyetem

Marci jóval több volt egy cicánál

Az egyetem a Facebook oldalán tette közzé a felhívást, hogy az emberek támogatást kérik a projekthez, mellyel Marcinak állítanának emléket. A látványtervek szerint a cicáról készült szobor pont ott kapna helyet, ahol a macska sokat üldögélt. A szobor elkészítése azonban nem olcsó, így azt kérik az emberektől, hogy támogassák anyagilag, hogy Marci örökké a kampusz része maradhasson.

Marci emlékét megőrizve úgy döntöttünk, hogy egy életnagyságú szobormást állítunk fel a kampusz központi helyén, ahol mindig üldögélt. Hisszük, hogy ez egy méltó tiszteletadás, mely emlékeztet majd az ember és az állatok közötti kötelékre, valamint Marcira és az évek során nyújtott hihetetlen támogatására

 – fogalmaz az egyetem posztjában.

„Egy ilyen szobor megvalósítása azonban jelentős anyagi forrásokat igényel, ezért kérjük szíves támogatásodat a projekt megvalósításában. Nagylelkű adományoddal közvetlenül a szobor elkészítéséhez járulsz hozzá, biztosítva ezzel, hogy Marci emléke tovább éljen az utókor számára” – teszik hozzá felhívásukban.

A szobor Marcinak állítana emléket. Fotó: Facebook/Állatorvostudományi Egyetem

Sokan támogatják a kezdeményezést

Az egyetem még csak egy napja tette közzé közösségi oldalán a felhívást, de már most több, mint 700 ember kedvelte a bejegyzést, és kommentben is jelezték többen, hogy támogatják az ügyet.

Nagyon szuper kezdeményezés. Több cica is szeretett ott ülni, én személyesen szeretnék bele adni hogyha lehet

 – írja az egyik hozzászóló.

„Nyugodjon békében, kedves cica volt, utaltam az összeget" – kommentelte egy másik hozzászóló, aki ismerte a cicát. Nem csak magánszemélyek álltak az ügy mellé: a Kalicka bisztró és terasz is hozzájárul a szobor elkészítéséhez méghozzá egy jótékonysági sütizéssel, melynek teljes bevételét a szobor elkészítésére küldenék el az Egyetem számára. 





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás