Hornung Ágnes: 2024-ben is megvédjük a magyar családokat! – videó





A 2024-es költségvetésben is kiemelt összeget fordítanak a magyar családok védelmére – mondta a Metropolnak a családügyi államtitkár.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.06.19.
családtámogatások interjú Hornung Ágnes

Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár kérdésünkre elmondta: továbbra is megvédik a családokat, a 2024-es költségvetés is e szerint készült. Emlékeztetett: 2010, a családbarát fordulat éve óta több mint 30 intézkedést vezettek be, amelyek mindegyike a családokat segíti, és ezeket meg kívánják őrizni a jövőben is.

Hornung Ágnest, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárát a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) Felelős nevelés – boldog gyerekkor című műhelykonferenciáján kérdeztük nemrég az eddigi és a várható, a magyar családokat segítő intézkedésekről.

Smiling,Young,Parents,And,Two,Daughters,Sitting,In,Front,Of
Az elmúlt években több mint 30 családokat támogató intézkedést vezetett be a kormány Fotó: BearFotos

„Ezeknek az intézkedéseknek 3 fő célja van. Az első és a legeslegfontosabb, amit Kopp Mária is megfogalmazott, hogy minden vágyott gyermek megszülethessen Magyarországon. Ezért dolgozunk nap mint nap. A második ilyen fontos cél, hogy a családok anyagi biztonsága továbbra is biztosítva lehessen. A harmadik a minőségi kapcsolat a munka és a magánélet között” – mondta a Kopp Máriáról elnevezett intézet (KINCS) udvarán Hornung Ágnes. Az államtitkár asszony hozzátette, a jövő évben is az marad a legfontosabb, hogy a már elért intézkedéseinket megvédjék.

Íme videónk:

„2024-ben továbbra is arányában Európában a legmagasabb összeget fordítjuk a családok védelmére és támogatására. A 2024-es költségvetésben több mint 3300 milliárd forintot különítettünk el erre a célra a családok érdekében” – tette hozzá.

Hornung Ágnes (jobbról a harmadik) a KINCS Felelős nevelés – boldog gyerekkor konferenciáján 
Fotó: Gordon Eszter

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás