„Sokat spórolunk” – már több mint 300 ezer ország- és vármegyebérletet adtak el





Az utasok azt mondják, praktikus, és jelentősen megkönnyíti az utazást a két új bérlettípus, ráadásul pénzt spórolnak meg vele. Népszerűségét mutatja, hogy már több mint 300 ezer ilyen bérlet kelt el.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.15.
országbérlet vármegyebérlet Magyarország

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Magyarországon a vármegye- és országbérletek, amelyeket a legtöbb helyen már április 28-tól mindenki megvásárolhat. A két új bérlettípussal jelentősen csökken a családok havi közlekedési költsége, és várhatóan sokkal népszerűbbé válhat a környezetbarát kötött pályás, valamint az autóbuszos közlekedés, ami környezetvédelmi szempontból sem mindegy. A vármegyebérlet minden megyében egységesen 9450 forintba kerül, míg az országbérlet havi ára 18 900 forint. A diákok azonban igénybe vehetik a szokásos kedvezményt. 

jegy,bérlet,nyugati, máv
Sokat spórolhatunk az új bérletekkel – Fotó: Róka László

A vármegyebérlet 50 forinttal olcsóbb, mint a Budapest-bérlet, az országbérlet pedig 2500 forinttal olcsóbb, mint egy 30 kilométerre érvényes bérlet. Jó hír, hogy a diákok 90 százalékos kedvezménnyel vehetnek ország- és vármegyebérletet is. Így ők 945, illetve 1890 forintért utazhatnak a Volánbusz és a MÁV járatain. 

Aki vonattal és busszal utazik, annak sokkal olcsóbb is, mert nem kell külön megvennie a bérletet sem a Volánra, sem a MÁV-ra

– mondta a Metropol kérdésére Amarilla. Az egyetemista lány arra buzdítja a fiatalokat, hogy vegyék meg a vármegye- vagy az országos bérletet, mert sokat spórolhatnak. A bérleteket a MÁV-Start pénztáraiban, automatáinál és a MÁV-appon, a Volánbusz pénztárainál, a buszok fedélzetén, illetve GYSEV pénztárainál lehet megvásárolni. Érdemes hozzátenni, hogy a vármegyebérlet és az országbérlet nem vehető igénybe helyjegyköteles vonatokon, 1. osztályon és a helyi közösségi közlekedési társaságok járatain.

Ugyan én már elmúltam 65 éves, így ingyen utazok, de nagyon jó ötletnek tartom ezt a bérlettípust

– mondta a Ripost kérdésére Hédi. Az asszony szerint az új bérletekkel sokkal olcsóbban lehet utazni, ráadásul könnyebb, egyszerűbb, és még sorba sem kell állni.

A Ripost megkérdezte az embereket arról, hogy mi a véleményük a két új bérlettípusról. Ezt válaszolták:

 





 





Ezeket olvastad már?
"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

"Azt hittük, hogy földrengés van!" Felrobbant egy ház, egy ember meghalt a pusztításban

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Retteg a NASA: aggódnak, mit találnak a kínaiak a Hold sötét oldalán

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás