Részeg amerikai ütötte az Országgyűlési Őrség tagját – videón a támadás!





Ítélet született a Országgyűlési Őrség egyik tagját megtámadó amerikai férfi ügyében.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2023.04.12.
Módosítva: 2023.04.12.
parlament rendőrség videó támadás

Jogerősen egy év – két év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélt és két évre kiutasított Magyarországról a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy amerikai fiatalt, aki április 4-én megütötte az Országgyűlési Őrség egyik tagját – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Súlyos következménye lett a részeg amerikai fiatal ámokfutásának Fotó: Mónus Márton – MTI

A közlemény szerint a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt 55 órán belül bíróság elé állította az őrizetben lévő amerikai állampolgárt. A vád szerint a 21 éves férfi aznap 2 óra körül ittasan megközelítette a Parlament egyik kapuját és megpróbált az elzárt területre a záróláncot átmászva bejutni.

Az Országgyűlési Őrség szolgálatban lévő tagja magyar, majd angol nyelven is tájékoztatta a férfit arról, hogy a területre nem léphet be, valamint távozásra szólította fel. A férfi ennek ellenére többször megpróbálta a láncot átlépni, amelyet az országgyűlési őr úgy akadályozott meg, hogy a tenyerével a vállánál megtartva tartóztatta fel a fiatalt – tudatta a főügyészség. 

 

Ezt követően a férfi elfutott a Szalay utca irányába, majd a Parlament XVII-es kapujával szemben található láncot kikerülve belépett az elzárt területre, és ott ököllel legalább két-három alkalommal a hivatalos személy arca felé ütött. Az ütések egyike eltalálta a főtörzsőrmester orrát, aminek következtében 8 napon belül gyógyuló vérző sérülést szenvedett.

 

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította. A bíróság a váddal egyezően elítélte a férfit és egyetértett a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség tárgyaláson előterjesztett büntetési indítványával is, így a vádlottat egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, és két évre kiutasította Magyarország területéről – olvasható a közleményben.

 





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Szörnyű tragédia: halálra gázoltak egy 5 éves kisfiút

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás