Öt évig tesztelték Teden a kozmetikumokat – kimenekült a kiskutya és gazdára talált





Egy fiatal lány mentette meg Tedet, és azóta is küzd az állatokon tesztelt kozmetikumok ellen.



Megosztás
Szerző: P.P.
Létrehozva: 2023.04.24.
kozmetikumok állat tesztelés TikTok

A szépségért meg kell szenvedni – tartja a mondás –, de mi inkább annak a pártját fogjuk, hogy senkinek ne kelljen szenvednie érte, főleg ne egy állatnak. Ugyan ezt gondolja a Miamiban élő Sam is, aki 5 évvel ezelőtt mentette meg kiskutyáját, Tedet.

A kozmetikumok tesztelése közben akár meg is halhatnak az állatok Illusztráció/Forrás: Pexels

Ted rengeteget szenvedett

Sam – a gazdi - TikTokon kezdte el megosztani történetüket. Rengeteget mesélt Tedről és azért küzd, hogy az egész világon betiltsák a kozmetikumok állatokon tesztelését. Tedről, a beagleről még ő sem tudja, hogy mennyi idős, mivel amikor kimentette, azt mondták neki, hogy ötéves, azonban egy évvel később kapott három különböző papírt is Tedről, amelyeken öt-, hét-, majd tízévesnek írják a kiskutyát. Sam szerint talán tízéves lehetett akkoriban, így ma már tizenöt lenne, de elképzelése sincs, hogy mennyi lehet a kutyus valódi kora. A videón, amiben Sam erről mesél, közel ötmillió megtekintésük van a TikTokon:

@sammcgraww Anyone have a guess on how old he is? Literally no wrong answers bc IDK the actual age… #stopanimaltesting #crueltyfree #rescuedog #beagle ♬ original sound - Sam & Ted the Beagle

Harcol az állatokon való tesztelés ellen

Sam olyannyira elkötelezett az ügyben, hogy a Ted fülében található sorszámozott tetoválást is magára varratta, így nemcsak egy végleges, Tedre emlékeztető jel van a testén, hanem ha valaki megkérdezi a tetoválásának a jelentését, mesélhet róla, hogy számára miért volt ilyen fontos ezt felvarratni. Ezenkívül rengeteg videóban edukálja Ted segítségével a TikTok felhasználóit, hiszen sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a kozmetikumok állatokon való tesztelése pontosan miről szól. Megmutatja, hogy ez nem azt jelenti, hogy kisminkelik a kutyákat, hanem azt, hogy a szemükbe kenik a termékeket, így keresve az allergiás reakciókat, vagy azt, hogy akár megetetnek velük egy egész doboz kozmetikumot:

Az EU-ban elvileg nem lehet állatokon tesztelni

2013-tól betiltották az EU-ban, hogy állatokon teszteljenek kozmetikumokat, azonban még így is rengeteg termék van az európai piacon, amiket állatokon tesztelnek. Sam ezekről a termékekről is szokott videót gyártani, így összefoglalva, hogy szerinte melyik cégektől nem szabadna vásárolnunk, ha ellenezzük a kutyusok kihasználását és azt, hogy állatkísérletek miatt veszítsék életüket.





 





Ezeket olvastad már?
Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

Elképesztő rablás Budán: elhagyta a mordályt a nyílt utcán a tettes

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

„Ha 30 percen belül nem hallasz felőlem, meghaltam” – eltűnt anya helyett földi maradványokat találtak

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Visszatért a halálból János: ezt látta a „túloldalon”

Holttestet találtak egy székesfehérvári parkban, rettegnek a helyiek

Holttestet találtak egy székesfehérvári parkban, rettegnek a helyiek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás