Brutális időjárás: Meteorológiai hullámvasúton ülünk





Hirtelen köszönt be húsvét hétfőn megint a tavasz, de ebben nem lesz köszönet. Mutatjuk a részleteket!



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.04.09.
időjárás előrejelzés napsütés szél eső csapadék

Húsvét hétfőn ránk köszönt a napsütés, ami kedvez a locsolkodni járóknak.  A felhőátvonulások, a szél és a záporok miatt azért érdemes pulóvert és esőkabátot is magunkkal vinni, ha szabadban töltjük a napot. A minimum hőmérséklet 11, a maximum 16 fok lesz Budapesten. Az előrejelzések szerint, egész héten megmarad az erős szél, de lesz felmelegedés is: szerdán napközben már 18-21 fokra számíthatunk országszerte, azután pedig megint némi lehűlésre. Mintha időjárási hullámvasúton ülnénk!

A,Young,Woman,Is,Fighting,Against,The,Storm,With,Her
A héten kijut mindenből, de fázni nem fogunk Fotó: Robert Hoetink / Shutterstock

 Jó, ha rákészülünk a hirtelen beköszönő tavaszra

A viszonylag csapadékmentes hétfő után is marad a napos idő, de kedd délelőttől nyugat, északnyugat felől már vastagszik a felhőzet. Főleg délután várható elszórtan eső. A szél sokfelé megélénkül, néhol időnként megerősödik. A minimum-hőmérséklet 0 és +5, a csúcsérték 14 és 19 fok között alakul az országban. Budapesten csapadékmentes nap várható, 6-17 fok közötti hőmérséklettel. 

Elő a gumicsizmákkal és a kabáttal!

Fodrászhoz ne menjünk a hét második felében. Csütörtöktől vasárnapig ugyanis folyamatos esőzésre lehet számítani országszerte és a fővárosban is, de ha ez még nem lenne elég, a szél sem csöndesedik le, néhol erős lökésekre lehet számítani - úgyhogy a frizurának annyi! A hőmérséklet hajnalban 2 és 9, délután 9 és 21 fok között alakul, Budapesten 9-16 fok között lesz. Péntektől vasárnapig enyhe lehűlés következik a csapadék és a szél miatt, a szerdai 18-21 fokos csúcsot követően  15 fok körüli hőmérséklet mellett töltjük a hétvégét.

front, időjárás, stressz, fejfájás, nő, lány, depresszió,
Ingerlékenység, szorongás és fejfájás is előfordulhat Fotó: Pixabay.com

Az orvosmeteorológus óvatosságra int

Számottevő fronthatással ugyan nem kell számolni, de a helyenként megélénkülő erős szél és a helyi záporok, zivatarok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Dr. Pukoli Dániel orvosmeteorológus szerint az általános tünetek mellett, mint a migrénes fejfájás, alvászavar, koncentrációs problémák, ingerlékenység, vélhetően erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is: vérnyomás ingadozásra, szédülésre is lehet számítani. A korábbi műtéti hegek, csonttörések újra érzékennyé válhatnak– írja a köpönyeg.hu.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás