"Minden nap hálát adok, hogy még él" - a kis Hunornak sürgősen vérre van szüksége





Hunor kálváriája hat hónapos korában kezdődött, azóta édesanyja minden nap hálát ad, hogy még életben van a kisfia, most azonban sürgősen vérre van szüksége.



Megosztás
Szerző: Kóczián Nikolett
Létrehozva: 2023.03.18.

Szabó Nikoletta egyedül neveli három kisgyermekét, köztük a három és fél éves Hunort, akinél már 6 hónapos korában légzési nehézségek jelentkeztek, ekkor már értelmileg és mozgásformákban is voltak elmaradások kortársaihoz képest. A csöppségen számtalan vizsgálatot elvégeztek, majd kétéves korában derült ki, hogy leukémiás.

Hunor az anyukájával

"Soha ilyen félelmet, kétségbeesést és fájdalmat nem éreztem"

Mikor először megtudtam a kisfiam diagnózisát, sokkot kaptam; csak sírtam és sírtam. Az én fejemben a leukémia egyenlő volt a halállal

 - idézte fel a Borsnak a meghatódott anyuka." Emlékszem, azt hajtogattam, hogy vegyenek újra vért Hunortól, hogy kiderüljön, nincs ekkora baj, mert biztos, hogy tévedés az egész. A doktornő mondta, hogy sajnos nem tévedés, és folytatta tovább, én pedig csak bömböltem. Azt az érzést soha nem felejtem el. Soha ilyen félelmet, kétségbeesést és fájdalmat nem éreztem. Csak azt mondogattam, hogy mindent tegyenek meg Hunorért, hogy meggyógyulhasson, mert neki élnie kell. A jó Istennek tervei vannak Hunorral. Kegyetlen volt. Időbe telt, mire feldolgoztam ezt a helyzetet. Beletörődni, elfogadni nem lehet, minden napot megélünk és este hálát adok a jó Istennek hogy megtartotta, megtartja nekem Hunort."

Édesanyja is Hunorral van a kórházban

"Nem tudja, milyen a kinti élet"

A leukémiával küzdő kisfiú szinte egész életét sterilszobában és kórházban tölti, így nincs is fogalma róla, hogy milyen színes és érdekes a kinti világ. 

Hunor nem úgy tekint erre az egészre, hogy ő beteg, neki ez az élet természetessége. Ebben nőtt fel. Nem tudja, milyen a kinti élet

 - magyarázza az anyuka, aki úgy érzi, hogy Hunorral egymást támogatják. 

Hunor szinte egész eddigi életét kórházban töltötte

Az emberek vére megmentheti Hunort

Hunor folyamatosan kemoterápiát kap, és csontvelő-transzplantációra is szükség volt.

A vérkészítményre azért van most nagyon nagy szüksége, mert a beavatkozás utáni napok-hetek arról szólnak, hogy mindig minden nap pótolni kell valami transzfúziót; vérlemezkéket, hemoglobint. Ilyenkor még nincs a szervezetben annyi sejt, hogy ezeket is termelni tudja. Az új sejteknek, a donorsejteknek is idő kell, mire megerősödnek és "megtalálják a helyüket, hogy hová valók", jelenleg még "alszanak", nyugalmi állapotban vannak Hunor csontvelőjében

 - magyarázza.

A család segítséget kér

Nagyon szeretnénk, ha minél több ember adna vért, hogy Hunor az új életet minél hamarabb el tudja kezdeni

 - mondta az anyuka, aki minden segítséget szívesen fogad, hiszen szinte miden napját a kórházban tölti a nehézségek ellenére is mosolygós fiú mellett, így nem tud dolgozni. A kisfiú két lánytestvére, a 11 éves Lara és a 9 éves Hanna is nagyon várják, hogy Hunor meggyógyuljon és újra együtt legyen a család a Somogy vármegyében lévő nemesdédi otthonukban. 

Vérre van szüksége Hunornak

Irányított véradás az ország bármely pontján lehetséges. Minden vércsoportot szívesen fogadnak.

Név: Kovács Hunor

Taj.sz. 141 849 483

 





 





Ezeket olvastad már?
Kása, gyurma, virág - A Metropol olvasói így köszöntik fel édesanyjukat Anyák napján

Kása, gyurma, virág - A Metropol olvasói így köszöntik fel édesanyjukat Anyák napján

Rémisztő alakot fotóztak a Nap felszínén az európai űrszondák

Rémisztő alakot fotóztak a Nap felszínén az európai űrszondák

A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

A hétvégi időjárásban nem lesz köszönet: Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Megpróbálták kifosztani, véletlenül meggyilkolta a betörőt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás