Karácsony Gergely büszkélkedik teljesítményével, de a kommentelők szétszedték – íme a mérleg!





„2024-ben nagyobb arányban nyerünk, mint 2019-ben” – mondta egy interjújában Karácsony Gergely főpolgármester, aki a Facebook-oldalán büszkélkedett állítólagos városvezetői eredményeivel. A kommentelők szerint viszont semmi sem történt Budapesten az elmúlt több mint 3 évben. Most mi is mérlegre tettük a főpolgármester eddigi teljesítményét – íme a részletek!



Megosztás
Szerző: E.Zs.
Létrehozva: 2023.03.09.
Módosítva: 2023.03.09.
Karácsony Gergely főváros Budapest

Kommentcunamit zúdított magára Karácsony Gergely, amikor a jövő évi önkormányzati választásokkal kapcsolatban megfogalmazta meglátásait egy, a Magyar Hangnak adott interjúban, amit aztán büszkén ki is posztolt Facebook-oldalára. Szerinte ugyanis ő nyeri a 2024-es választásokat jóval magasabb támogatottsággal, mint korábban. Mint mondja, már nem dédelget miniszterelnöki álmokat, és bár Gyurcsánnyal hűvös a kapcsolata az ismert sms kiszivárogtatása óta, mégis úgy látja, mögé áll majd az egész baloldal. Még úgy is, hogy a DK elnöke egyáltalán nem nevezte ezt magától értetődőnek.

Karácsony azt is elmondta, hogy Gajda Péter és Horváth Csaba  szocialista politikusok személye kérdéseket vet föl a tekintetben, hogy szívesen látná-e őket újra kerületük élén... Fotó: Bánkúti Sándor

A főpolgármester Facebook-oldalát elözönlő kommentekből kiderül, hogy ma már főként olyanok kritizálják a főpolgármester munkásságát, akik korábban rá szavaztak. 

Egy polgármesternek mindenkinek az érdekeit képviselni kellene. Sajnos Karácsony Úr, Ön az autós társadalmat teljesen a háttérbe szorítja. Ellehetetleníti a közlekedést az átgondolatlan intézkedésekkel. Katasztrofális a városi úthálózat, ami a buszok állapotára is kihat. Helyenként már csak lépésben tud haladni, és élvezhetetlen rajta utazni. Szétrázza az embereket. Amúgy az egész város élhetetlen, büdös, szmogos, dugó dugó hátán, tele romos épületekkel. Egy elmaradott város ez a nyugati fővárosokhoz képest. Sajnos egy ilyen polgármester nem maradhat, annak ellenére, hogy én adtam egy esélyt a választáskor

– írta az egyik hozzászóló. 

Írta egy kommentelő Karácsony hosszú távú terveire...

„Őszintén sajnálom, hogy így elbuktak, korábban önre szavaztam”

Egy másik budapesti egy kis pihenést és gondolkodást javasolt Karácsony Gergelynek...

Én azt javaslom, menjen egyet levegőzni az egyik méhlegelőre és elmélkedjen, kedves főpolgármester úr. Bár személy szerint azt kedvelem önben, hogy beleáll az autómentes Budapest ügyébe. Csak az a baj, hogy ész nélkül csinálja, ahogy a kerületi polgármesterek is, és ezt pártatlanul mondom. Én értem, hogy büszke az interjújára, de kéne gondolkodni kicsit, nem olyan nehéz, másnak is ment már... A hirtelen ötletelt bicikliutak állapota borzasztó, ha már ilyen olcsó felfestést alkalmaztak, akkor legalább utófesthetnék, mert több helyen alig látszik és balesetveszélyes. Mondja meg valaki, miért szereltették a kukákat?? A hajléktalanok is ellepték a várost. Nem hiszem, hogy választást nyer még valaha is Budapesten a főpolgármester úr, már elnézést. Eszetlen, felelőtlen, amit csinálnak. Az meg egyenesen primitív, és a választók lenézése, hogy nem saját programmal indulnak neki egy választásnak, hanem valaki ellenében. Ez Orbánnak biztosan hízelgő, de nekünk választónak kiábrándító és kisstílű. Őszintén sajnálom, hogy így elbuktak, korábban önre szavaztam

– üzente.

 

Lehűtötték a kommentelők a büszkélkedő Karácsony Gergelyt

 

A sikerkommunikációval szemben elég csak körülnéznünk Budapesten

A főpolgármester már korábban is törekedett sikertörténetként beállítani vélt vagy valós munkásságát. De minden budapesti a saját szemével látja a valóságot – amit itt szedtünk össze 3 év után. Azaz a szeméthegyeket, az állandósult dugókat, a köztereket birtokba vevő hajléktalanokat, kukássztrájkot vagy legutóbb a Római-partra tervezendő gát körüli szakmaiatlanságot, amely kapcsán 2 ezer embert „löknek a Dunába”, hiszen rájuk nem gondolnak a védmű megépítésekor – illetve gondolnak: azt mondják nekik pökhendi stílusban, hogy költözzenek el...

Állandósult a közlekedési káosz a fővárosban Fotó: Metropol

Látszatintézkedések és megkésett rendelkezések: mi is mérlegre tettük az elmúlt 3 évet

„3 évvel ezelőtt azt ígértük, hogy Budapestet igazságosabbá, zöldebbé, élhetőbbé, gondoskodóbbá tesszük” – ezzel a felütéssel kezdte egy akkori posztját, amelyben szintén tevékenységét értékelte a főpolgármester. A várt konkrétumok helyett azonban ismét csak marad a mentegetőző áldozati szerep és a másokra mutogatás – legfőképp a kormányra. Arra a kormányra, amely komoly beruházások tucatjait valósította meg „szépen, csendben” Budapesten. Új fejlesztésekbe Karácsony nem kezdett azon kívül, hogy pár vödör sárga festékkel fölfestett egy csomó biciklisávot, mindenféle koncepció és tervezés nélkül – óriási dugót okozva városszerte.

Budapest elhanyagolt, gazdátlan város képét mutatja Fotó: Metropol

A teljesült ígéretek nagy része különösebb erőfeszítést nem igénylő látszatintézkedésekből áll (pl.: klímavészhelyzet kihirdetése, közterek elnevezése nőkről, udvarzöldítési pályázat meghirdetése, nem sózzák a jeges utakat), és az egyik legfontosabb kampányígéretét, hogy szociális támogatást adjon a fővárosiaknak, a főpolgármester csaknem 3 év után teljesítette – és a pénz kevesebb, mint amit ígért, és nem is jár mindenkinek, csak szűk csoportoknak. Számos teljesült vagy részben teljesült ígéretet azonban még a Tarlós István vezette főváros indított el (pl.: új trolik és villamosok beszerzése, elektronikus jegyrendszer bevezetése a BKK járatain). Az előző városvezetés által elindított beruházások közül több az eredeti terveknél jóval drágábban, lassabban és csökkentett műszaki tartalommal valósul csak meg. Ezek közé tartozik az 5 milliárd forinttal többe kerülő Lánchíd-felújítás és a 400 milliós többletköltséggel megújuló Blaha Lujza tér is. Eközben a kormány folyamatosan fejleszti Budapestet, számos új teret és parkot adott át, és teljesen megújította a Városligetet.

Elkopnak Budapest zebrái... Fotó: Keller Mátyás

Amit megkaptunk Karácsony Gergelytől az elmúlt 3 évben

Ha összeszedjük, amit a főpolgármester hozott Budapest életébe, lehangoló a kép. Az is kiderül, hogy ezeknek jellemzően semmi közük nincs a koronavírushoz vagy a drágább benzinhez, szimplán elbaltázott intézkedésekről van szó.

  • Állandósultak a dugók és közlekedési káosz az átgondolatlan lezárások eredményeként.
  • Elöntötte Budapestet szemét a 3000 köztéri kuka leszerelése miatt.
  • Köztereken élő agresszív hajléktalanok és drogosok zaklatják a budapestieket.
  • A hajléktalanok bérlakásokba költöztetése miatt háborognak az egyébként erről meg nem kérdezett lakók.
  • 46 BKK-jegyautomatát szereltettek le és megszűnt számos jegyárusító pont.
  • A városüzemeltetési cégek az összevonásuk ellenére (vagy épp amiatt) képtelenek úrrá lenni a problémáikon (ld. szemétválság).
  • „Sikerült” megfúrni 3 városligeti kulturális központot.
  • A „méhlegelőnek” kinevezett, kaszálatlan területeken zavartalanul tenyészik a több százezer allergiás budapesti életét megkeserítő parlagfű.
  • 5 milliós jutalmat kapott több fővárosi cégvezető.
  • Eközben 14 feljelentés alapján folyik nyomozás a Városháza és több fővárosi ingatlan eladása, illetve a vállalkozók között visszaosztott korrupciós pénzek gyanúja miatt.
A város több pontján is sárga festékkel kerékpárutakat festettek fel Karácsony emberei, ezzel közlekedési káoszt okozva Fotó: Metropol

Amit nem kaptunk meg Karácsony Gergelytől az elmúlt 3 évben

A politikusok ígéreteit számon tartó Ígéretfigyelő nevű nonprofit civil weboldal őszi adatai szerint Karácsony Gergely 156 kampányígéretéből mindössze 30 teljesült, 126 pedig részben vagy egyáltalán nem. Alább néhány ígérete, aminek még csak folyamatban sincs a megvalósítása.

  • Jelentősen növeli a közlekedésbiztonságot.
  • Fejleszti a közbiztonságot: 3 év alatt 2000 új térfigyelő kamerát szereltet fel.
  • Megszünteti a lakhatási válságot a nonprofit lakásszektor növelésével.
  • Újraindítja a panelprogramot.
  • Letöri az albérletárakat.
  • Szigetelés, nyílászárócsere és fűtéskorszerűsítés lesz a családoknál.
  • Megfelelő tüzelőanyagot biztosít a rászorulóknak.
  • Támogatja a romákat (roma összművészeti intézmény, budapesti roma rádió).
  • Antikorrupciós fehér- és feketelistát hoz létre.
  • Támogatja a vállalkozások energiahatékonyságot növelő beavatkozásait.
  • Bevezeti a közlekedési alapjövedelmet.
  • Fejleszti a metrókat.
  • Lesz Budán is trolibusz.
  • Egységes jegy- és bérletrendszer lesz Budapesten és környékén.
  • Minden budapesti újszülött tiszteletére egy új fát ültet.
  • Létrehozza a Budapesti Tudományos Akadémiát.

 





 





A dosszié további cikkei
Ezeket olvastad már?
Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás