Durva, ami érkezik: szél, eső, sőt hózápor is lehet





A különféle frontok napok óta váltják egymást, melynek hatásai az egész élővilágot megterhelik.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.03.31.
fronthatás hatások időjárás csapadék

Csütörtökön két melegfront érte el Magyarországot, amit pénteken kettős fronthatás követett. Szombaton újabb kettős front éri el hazánkat, mely a nap első felében délen és keleten többfelé esőt tartogat majd számunkra. Délutánra már záporok és zivatarok fordulhatnak elő délen és délnyugaton. A szél megerősödik, és a nappali hőmérséklet 14-15 Celsius-fok körül alakul.

Borult lesz az ég, és több helyen valószínű eső, zápor – Fotó: Csóka Ferenc / Metropol

Vasárnap egy újabb hidegfront ér el bennünket, mely miatt délelőtt erősen felhős vagy borult lesz az ég, és több helyen valószínű eső, zápor. A délutáni órákban észak felől csökken a felhőzet, de a középső tájakon továbbra is borongós maradhat az idő. A középső területekre jellemző záporok, valamint az északias szél mellett 9-15 Celsius-fok lesz.

Felhőátvonulások lesznek, elszórtan záporral, a hegyekben hózáporral hétfőn. Erős, néhol viharos északi szél várható. A nappali hőmérséklet 6-11 Celsius-fok közé esik vissza.

Kedden egyelőre változóan felhős időre van kilátás. Elszórtan fordul majd elő vegyes csapadék. A szél továbbra is erős marad. Ami a hőmérsékletet illeti, továbbra is csökken majd, és aznap maximum 9 Celsius-fok körül alakul – olvasható a Köpönyegen.

5 nap alatt 5 front hatását érezhetik az időjárásra érzékeny emberek

Dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója felhívta a figyelmet, hogy hihetetlenül változékony időben van részünk. Egymást követő különböző fronthatásokat érzékelünk, mely nagyon megterhelő a szervezet számára. Nem csoda, ha ezekben a napokban sokan szenvednek a tünetektől.

Nagyon nehéz időszak ez az időjárásra érzékenyek számára. A tünetek között gyakori a migrén, a látáskiesés, a szédülés, az instabilitás-érzet, a puffadás, az emésztési problémák, a vérnyomás-ingadozás, az alvászavarok, a mellkasi nyomás érzése, valamint a hanghatásokra és a fényhatásokra való érzékenység is jellemző lehet ebben az időszakban

– jegyezte meg dr. Pintér Ferenc meteogyógyász.

A tapasztalat a legtöbb esetben sajnos azt mutatja, hogy a gyógyszerek sem mindig segítenek a hosszan elhúzódó, nagyon erős migréneken. Éppen ezért akik hosszabb ideig tapasztalják magukon ezeket a tüneteket, mindenképpen forduljanak szakemberhez.

Az időjárás-érzékenység egy ilyen megterhelő időszakban lényegében bármilyen tüneteket tud okozni. Megfelelő szakértői segítség nélkül ezek bizony rendkívüli mértékben tönkre tudják tenni az élet minőségét, nem is beszélve az egészségről

– hangsúlyozta a meteogyógyász.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás