RETRO RÁDIÓ

Budapesti rendőrgyilkosság: először szólalt meg Baumann Péter családja, erről beszéltek





A meggyilkolt rendőr édesanyja a mai napig nem hiszi el, hogy fia ilyen szörnyűség áldozata lett. Családja számára Péter volt az, akire mindig lehetett számítani.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.03.19.
Módosítva: 2023.03.19.
rendőrgyilkosság gyász Baumann Péter család

Január 13-án este egy őrjöngő késes férfi halálra szúrta Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert. A járőrt két társával együtt riasztották egy dühöngő alakhoz a főváros XI. kerületében. A férfi eleinte együttműködött, majd a rendőrökre támadt. Péter még élt, amikor a kórházba vitték, de végül belehalt a sérüléseibe. Hozzátartozói egészen eddig nem szólaltak meg, ám a Retro Rádiónak most interjút adtak.

Baumann Pétert a rendőrség hősi halottjának nyilvánították – Fotó: Máthé Zoltán

Péter édesanyja és testvére, Enikő és István beszéltek az átélt traumáról. „Nagyon közel álltunk egymáshoz. Péter azért lett rendőr, mert már középiskolásként tudta, hogy segíteni akar másokon” – mesélte a műsorban István.

Péter édesanyja mind a mai napig emlékszik, hogy a fiú már óvodásként is rendőrnek öltözött farsangkor, az igazi áttörést a Rendészeti Szakközépiskola nyílt napja hozta meg a számára. „Ott már lehetett látni a szemében a csillogást: akkor és ott eldöntötte, hogy ide szeretne jönni. Miután felvették, mindig féltettük. Tudtuk, hogy milyen veszélyben van, mert mindig ott volt az első sorban. Valahogy ezt az anyai szív megérzi, én pedig minden beszélgetésünk alkalmával úgy búcsúztam el tőle, hogy nagyon vigyázz magadra, kisfiam!”sírta el magát az édesanya.

„Brutális volt, amikor megtudtuk, hogy mi történt Péterrel. A férjemmel külön-külön kaptuk a hírt. Műtősnő vagyok, aznap éjszaka is dolgoztam. Amikor hajnali fél háromkor kopogtak a műtősnői szoba ajtaján, azt hittem, munka lesz. Felriadtam a pihenésből, de először ki sem mertem nyitni az ajtót, mert telefonon szoktak szólni, ha feladat van. Ekkor odakintről meghallottam a férjem hangját: Enikő, nyisd ki az ajtót, mert baj van! Először nem értettem, mi a baj, és nem is hittem el... igazából a mai napig nem hiszem el.”

Akkor azt mondtam, hogy ez nem igaz, ez nem történhet meg, és most is ezt mondom: ez nem lehet igaz!





 





Ezeket olvastad már?
Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

A világ leghíresebb írója a születésnapján halt meg: biztos, hogy te is ismered

Kiadták a riasztást: brutális, ami erre a 3 vármegyére lesújt

Kiadták a riasztást: brutális, ami erre a 3 vármegyére lesújt

Müller Péter: "Ilyen vészterhes időkben épeszű ember békepárti"

Müller Péter: "Ilyen vészterhes időkben épeszű ember békepárti"

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás