Brutális, mi jön most az időjárásban, te is készülj fel!

Mutatjuk, hol számíthatunk az eső, zápor és zivatar mellett akár havas esőre és hóra is.



Megosztás
Szerző: H.Á.
Létrehozva: 2023.03.10.
időjárás fronthatás pollen allergia

Eleinte változékony időjárásra számíthatunk pénteken. Késő délutántól délnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik majd a felhőzet, mely esőt, záport és zivatart tartogat. A szél helyenként megélénkül, de a hőmérséklet így is 14 és 20 Celsius-fok között alakul.

7,January,2016,Istanbul,,Turkey,,Cold,,Windy,Day,In,Istanbul.
Óriási szelet hoz a hétvége (Képünk illusztráció) Fotó: Shutterstock

Szombaton egy hidegfront érkezik Magyarországra, mely még több csapadékot és erős szelet hoz magával. A magasabban fekvő tájakon akár vagy havas eső formájában is jelentkezhetnek, például Bánkúton, a Kékestetőn, Eplényben, Pécsen, Szilvásváradon, Tokajon és Sátoraljaújhelyen. A változékony időjárás miatt valószínűleg a hózáporok ellenére sem alakul ki tartós, több napon át tartó hótakaró.

A viharos erejű szél miatt az allergiások ezekben a napokban sajnos még inkább szenvednek majd a tünetektől. A csendes, enyhe szél ugyanis kimossa a polleneket a légkörből, ezzel szemben a viharos erejű szél szétroncsolja azokat, így még inkább negatív hatással vannak az emberi szervezetre.

A hét utolsó napján több helyen kisüt majd a nap, valamint csökken a csapadék mennyisége. Helyenként élénk marad a szél, hajnalban pedig szinte mindenhol fagyhat. Vasárnap délutánra 6 és 11 Celsius-fok közé melegedhet a nappali hőmérséklet.

A hétvégi csapadékosabb, szelesebb időjárást követően a hétfőn érkező melegfront változást hoz. A jövő héten várhatóan elkezd melegedni az idő és elérkezhet végre a valóban tavaszias időjárás – hívta fel a figyelmet a Köpönyeg

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás