"A kisebb gyerek tanítgatja otthon a szülőket" – A mai fiatalok körében divat zöldnek lenni





Játékos feladatokkal várják az érdeklődő fiatalokat az I. Zöld Követ Napon Gazdagréten.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.03.25.
környezetvédelem környezetszennyezés zöld

A Zöld Követ Egyesület kiemelten fontosnak tartja, hogy hazánkban is széles körben felhívja a figyelmet a környezetszennyezés veszélyeire és következményeire. Az Egyesület célja a természeti és környezeti értékek megismertetése. Mindemellett különleges figyelmet szentelnek a fiatalabb generáció tanítására is. 

Király Nóra szerint a mai fiatalok körében divat zöldnek lenni.  Fotó: Metropol

Király Nóra öt gyermeke nevelése mellett a szűkebb és tágabb környezetében élő családok jövőjéért is felelősséget érez. Ezért álmodta meg és hívta életre a Fiatal Családosok Klubját (Ficsak), a Mindennapok Női Szemmel Egyesületet (Nőiszem) és ő a fenntartható jövő érdekében általa létrehozott Zöld Követ Egyesület motorja.

– Már gyerekkorom óta foglalkoztat a környezetvédelem, így nőttem fel. Fontosnak tartom, hogy az emberek felelősséget vállaljanak a közvetlen környezetükért – mondta az egyesület elnöke.

Hozzátette: bár jó lenne minden jegesmedvét megmenteni az Északi-sarkon, a legfontosabb, hogy a hétköznapi életünkben védjük a környezetünket. 

Én is így teszek, nem kell itt eget rengető dolgokra gondolni. Már azzal is sokat teszünk a környezetért, ha vászonszatyorral megyünk bevásárolni vagy saját kulacsot használunk, amit akárhányszor újra tölthetünk, ha szelektíven gyűjtjük a szemetet 

– sorolta.

Szerencsére ma a fiatalok körében divat zöldnek lenni, tesznek a fenntarthatóságért.

Gyakori, hogy a kisebb gyerek tanítgatja otthon a szülőket. Pontosan ezért tartjuk fontosnak azt, hogy az általános iskolákban népszerűsítsük a fenntartható fejlődés gondolatát 

– magyarázta Nóra.

Már 75 iskola csatlakozott a Zöld Követ programhoz. A program meghirdetése óta közel tízezer fiatalt sikerült elérniük. 

– Felavattunk 75 Zöld Követet, Mentort és Attasét. A program részeként lebonyolított Hulladékmentes kihívásban pedig összesen 5000 diák és pedagógus vett részt – részletezte az alapító.

A program záróeseményét, az I. Zöld Követ Napot 2023. március 31-én, pénteken 9 és 15 óra között rendezik a Gazdagrét Csikihegyek utcai Általános Iskolában, ezen várhatóan több száz diák és pedagógus vesz részt.

Ez az esemény számunkra mérföldkő lesz. Egy szakasz lezárása, ami után megyünk tovább és folytatjuk a munkát. A célunk, hogy újabb iskolákat vonjunk be és még több Zöld Követet, Mentort és Attasét avassuk fel annak érdekében, hogy a felnövekvő nemzedéknek természetes alaptevékenység legyen a környezetvédelem 

- húzta alá az esemény jelentőségét Király Nóra.





 





Ezeket olvastad már?
Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Hídpénzbotrány: súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás