RETRO RÁDIÓ

Újranyílt a MÁV Utasellátója – körbekóstoltuk az étlapot





MÁV Utasellátó nyílt a Batthyány téren. A kínálatukból nem hiányozhatnak a retró bonbonok és a csokiroló sem. Az étlapon új ételek is szerepelnek, amiket meg is kóstolhattunk.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.02.25.
MÁV ital vonat Édesség étel nosztalgia

Sokakban gyerekkori emlékeket idéz fel a MÁV Utasellátó. A nosztalgiázni vágyók számára is jó hír, hogy a vonatok étkezőkocsijai mellett a földi kiszolgálásban újra megtalálhatjuk a szolgáltatást. Nem is volt kérdés, hogy elmegyünk a Batthyány téri Utasellátóba, ahol a kirakatban rögtön kiszúrtuk a retró édességeket. 

Modern külsőt kapott az Utasellátó falatozó Fotó: Bánkúti Sándor

A régi jól bevált termékek mellett az étlapon többek között találhatunk lepényeket, bageleket, szendvicseket, salátákat és még óriás palacsintát is. Bementünk az üzletbe, ami a régi Utasellátó automaták helyén áll, és a kedves személyzet készített nekünk ízletes Classic Burgert és nutellás-banános óriás palacsintát. A gusztusos tálalás megcsodálása után nem csalódtunk az ízvilágban sem.

Nutellás-banános óriás palacsinta Fotó: Bánkúti Sándor

 

„Az árazás és a minőségi kínálat kiemelt volt”

Biber Anett, a MÁV szóvivője elárulta lapunknak, hogy mi az, amit megtartottak a régi időből, és miben kellett változtatniuk. A későbbiekben pedig több helyen is szeretnének Utasellátót nyitni.

„2019-ben elindult egy folyamat a MÁV-Starton belül, hogy visszahozzuk az utasellátós életérzést” – kezdte Lapunknak Biber.

A szolgáltatás visszahozatalakor volt, amit megtartottak munkatársaim a régi időkből, például a retró édességeket, az Utasellátó csokirolót, bombákat. Volt, amit el kellett hagyni. Talán még emlékszünk az árazásra; nem volt megfelelő, a kínálat nem volt eléggé vonzó. Két szempont, az árazás és a minőségi kínálat kiemelt volt, amikor újra elindult a szolgáltatás.

Utasellátó csokirolót is kaphatunk a Batthyány téren Fotó: Bánkúti Sándor

„Örülök, hogy újranyitott az Utasellátó”

Az Utasellátóba betérő emberek mind örültek, hogy a Batthyány térnél is átérezhetik a MÁV retró életérzését. Például volt, aki egy egész karton Utasellátó bonbont vitt a munkatársainak.

Mindenkinek megvan az az emlék, amikor gyerekkorában, a ’80-as években a forró nyári napokon utazott vonattal a Balatonhoz, megszomjazva az Utasellátó kocsiban lehetett fogyasztani üdítőt, vagy megkaptuk a csokirolót, ami utána pillanatok alatt a kezünkbe olvadt, csodálatos emlék. Aki ezeket az élményeket vissza akarja kapni, az nyugodtan jöjjön el ide a Batthyány térhez

– emlékezett vissza István.

Sört és hamburgert is kaphatunk az Utasellátóban Fotó: Bánkúti Sándor

Örülök, hogy újranyitott az Utasellátó. Gyerekkoromban vidéken éltem, és mikor utaztunk, mindig Utasellátóban ettünk-ittunk

– mondta József.

1969-től dolgoztam az Utasellátónál a Nyugati pályaudvaron. Örülök neki, hogy újranyitott. Nagyon hiányoltam, hogy sehol nincs már Utasellátó, kár volt megszüntetni, mert az emberek szerették

– mondta Judit.

 

Videónkban megnézheted, hogyan készülnek az Utasellátó ételei:

 





 





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás