RETRO RÁDIÓ

Indul az eljárás, az amerikai elnököt "befolyással való üzérkedéssel" vádolhatják meg

Már megvan az eljárás megindításának pontos dátuma.Megosztás
Szerző: Metropol
2023.02.03. 10:08
Joe Biden hunter biden USA korrupció

Az amerikai Képviselőház Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottsága (Oversight and Accountability Committee) február 8-án, szerdán, közvetlenül Joe Biden kongresszusi évértékelő beszéde után indít eljárást a Biden család korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatban - írja bennfentes forrásokra hivatkozva a Bloomberg. Az amerikai hírügynökség beszámolója szerint a republikánus többségű bizottság vizsgálatának középpontjában az elnök fiának, a drog- és pornóbotrányaival híressé vált Hunternek az elhagyott laptopja, valamint az azon talált kompromittáló tartalmak állnak majd. Úgy tudni, a demokrata államfőt "befolyással való üzérkedéssel" vádolhatják meg.

Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden

James Comer republikánus képviselő, a Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottság elnöke egy hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a tervezett vizsgálat elsősorban az elnök korrupció ügyeit kívánja feltárni, de ha a családtagjai is gyanúba keverednek, őket is felelősségre vonják. Mint fogalmazott, az eljárásban fontos szerepet fog játszani Hunter híres-hírhedt elhagyott számítógépe, amit az amerikai sajtóban gyakran csak "pokoli laptopnak" neveznek.

A Fox News hírcsatornának nyilatkozva Comer azt állította, hogy a Biden család rengeteg kétes eredetű, névtelen adományt kapott az elmúlt években Kínából és Ukrajnából a Biden Center for Diplomacy nevű agytrösztön keresztül, ami felveti a korrupció gyanúját. Emellett vizsgálni fogják a Biden család olyan kétes ügyleteit, mint a nemrég festőművésznek(!) állt Hunter több százezer dollárért eladott festményeit is. Sokat szerint pénzmosás állhat e mögött is.

A Biden család körül egy jól azonosítható korrupciós minta rajzolódik ki, és ez nagyon aggasztó. A nagyvállalatok pedig azon dolgoztak, hogy elrejtsék a gyanús üzleti ügyeiket, és a Joe Biden személyes érintettségéről szóló információkat

- tette hozzá a politikus, aki ezzel arra utalt, hogy a közösségi médiaórások - köztük a Twitter és Facebook - 2020 októberében letiltották a Hunter Biden laptopjáról kiszivárogott információkról szóló cikkeket. Ezzel kapcsolatban Comer megjegyezte, hogy egyelőre nem kívánja nyilvánosságra hozni, pontosan kiket idéznek be szenátusi meghallgatásra, de a  Twitter korábbi vezetői biztosan köztük lesznek, akiket Elon Musk rúgott ki, miután felvásárolta a vállalatot.

A Daily Mail beszámolója szerint a szenátusi eljárást a Fehér Ház összeesküvés-elméletnek nevezte, és tagadta, hogy Biden tudott volna fia üzleti ügyiről. A Fehér Ház egyik kommunikációs munkatársa, Ian Samsot egyenesen úgy fogalmazott, hogy "a vizsgálat a Republikánus Párt vég nélküli siránkozása".

Jamie Raskin, Maryland állam demokrata képviselője szerint a vizsgálat "baltás munkának" ígérkezik. A szintén baloldali Jerold Nadler New York-i képviselő pedig azt mondta a CNN-nek: "ha a republikánusok ostobaságokat csinálnak, mi azonnal visszavágunk."

James Comer, a Felügyeleti és Elszámoltathatósági Bizottság elnöke (Facebook)

Ahogy arról a Metropol is beszámolt, Hunter Biden elismerte, hogy a róla napvilágot látott „drogos szexvideókon és fotókon” tényleg ő szerepel, miután a jogi képviselője felszólította az édesapja közvetett irányítása alatt álló Igazságügyi Minisztériumot (Department of Justice - DOJ), hogy indítson vizsgálatot Donald Trump korábbi tanácsadói ellen. Hunter ügyvédjének szerdán írt levele szerint a korábbi elnök legszorosabb szövetségei, köztük Rudy Giuliani volt New York-i polgármester, valamint Steve Bannon médiaszakember, szövetségi törvényeket sértettek, amikor a sajtón keresztül kiszivárogtatták a Hunter elhagyott laptopján talált kompromittáló tartalmakat.

Az NBC News hírportál úgy fogalmazott, hogy az ügyvédi levél egy "elterelő jogi hadművelet", amivel Hunter megpróbálhatja más síkra terelni a Biden-család korrupciógyanús ügyeivel foglalkozó kongresszusi vizsgálóbizottság munkáját.

 

 

Ezeket olvastad már?
Gyászhír: elhunyt a népszerű magyar énekesnő

Gyászhír: elhunyt a népszerű magyar énekesnő

Az egész élete megváltozott egy 10 éves kisfiúnak, miután szörnyű baleset érte

Az egész élete megváltozott egy 10 éves kisfiúnak, miután szörnyű baleset érte

Óriási változás a húsvéti bevásárlásban, rengeteg embert érint

Óriási változás a húsvéti bevásárlásban, rengeteg embert érint

Kétszer is elküldték az orvosok az anyát, most az életéért küzd

Kétszer is elküldték az orvosok az anyát, most az életéért küzd

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás