RETRO RÁDIÓ

Ismét durvul a migránshelyzet Szabadkán: szeméthegyek jelzik az illegális határátlépők nyomát – Videó!





Hiába a szerb hatóságok megfeszített munkája, tömegével gyülekeznek a magyar–szerb határ menti erdőkben a migránsok, akik elképesztő környezetkárosítást hagynak maguk után.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.11.
Módosítva: 2023.01.11.
támadás

Úgy tűnik, igazuk lett azoknak a szerbiai magyaroknak, akik üdvözölték ugyan a nyugalmat, ami a szerb hatóságok erőteljes fellépése nyomán létrejött a Vajdaságban, miután felszámolták az illegális határátlépők sátortáborait és szigorították a határellenőrzéseket, ám úgy gondolták, hogy ez a nyugalom csak ideig-óráig tartható fenn.

Megint csoportokban gyülekeznek a migránsok. Fotó: Frank Yvette

Horgosról a közeli Szabadka környékére kezdtek el beszivárogni a migránsok. Elsősorban a makkhetesi erdő alatt élők panaszkodnak, mert észrevették, hogy a taxisok újra elkezdték hordani az illegális határátlépőket a lakhelyük közelébe – adta hírül a Pannon RTV szerbiai portál.

Vasárnap éjjel is, hétfő este is, az éj folyamán komoly csoportok jelentek meg. És komoly táskákkal, komoly felszereléssel. Tehát meglepően nagy csomagokkal jöttek

– mondta a makkhetesi erdő alatt élő Sebők Ferenc nyugdíjas tanár. A férfi történetét megerősíti, hogy a magyar határ mentén húzódó szabadkai erdősávban, amely a kelebiai, makkhetesi, radanováci és a palicsi tőzegbánya erdőt foglalja magába, elképesztő mennyiségű szemét halmozódott fel.

A tanúk elmondása szerint Palicson általában a temetőnél teszik ki a taxisok a migránsokat, onnan mennek be az erdőbe. 

 Még égett a tűz az egyik migránscsoport rögtönzött táborhelyén Fotó: Pannon RTV, Huszár Dániel

A migránsok általában taxival érkeznek, tehát taxisok hozzák őket a délutáni és az esti órákban. Bevásárolni is járnak, rendszeresen úgy dél és fél egy körül, bevásárolnak és mennek vissza az erdőbe, az ő kis lakhelyükre

mesélte Lovász Katalin palicsi lakos

Szeméthegyeket hagynak maguk mögött a migránsok. Fotó: Pannon RTV, Huszár Dániel

A szemétkupacok ellenére illegális migránstáborok eddig nem jöttek létre a szabadkai befogadóközpont környékén, ám megjelentek a kóbor kutyák, mert a migránsok gyakran birkákat hoznak a befogadóközpontba, levágják azokat és elkészítik maguknak, a tetemeket viszont a tópartra viszik, ez pedig oda vonzza a gazdátlan ebeket. A befogadóközpontok személyzete arról is beszámolt, hogy az illegális határátlépők többsége kizárólag a saját hazájának a nyelvét beszéli, így csak nehezen tudnak kommunikálni velük. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás