Elképesztő: a parkoló autók között könnyített magán egy hajléktalan – Videó!

Kezd tarthatatlanná válni a helyzet az I. kerületben is.Megosztás
Szerző: SD
Létrehozva: 2023.01.26.
Módosítva: 2023.01.26.
I. kerület hajléktalan felháborító eset nyilvános wc

Alaposan kiverte a biztosítékot az a videó, amin az látszik, ahogy egy hajléktalan a parkoló autók között könnyít magán. A felháborító esetre a baloldali vezetésű I. kerületben került sor.

 

A legtöbb hozzászóló szerint nem új keletű problémáról van szó, sokak szerint máshol is tarthatatlan a helyzet. 

A Széll Kálmán tér az egyik csúcs! Még közlekedni sem lehet rendesen, sötétedés után meg pláne nem!!! Nem csak választáskor kéne rendet szimulálni!!!

– írta mérgesen az egyik hozzászóló.

Egy másik kommentelő szerint a Markovics, Mészáros utcában és a csarnok tövében is gyakoriak a hasonló esetek. Egyesek szerint az sem ritka, hogy csapatba verődve agresszíven vegzálják a járókelőket is. 

Nekik mindent lehet, tudod. Csak az itt lakóknak nincsenek jogaik…

– fakadt ki szomorúan az egyik helyi lakos.

Mindez annak tükrében érdekes, mert korábban V. Naszályi Márta győzelemittasan jelentette be a közösségi oldalán, hogy sikerült szerződésben rögzíteniük, hogy a hajléktalanok díjmentesen használhassák a Batthyány téri mosdót. 

Kispesten is tarthatatlan a helyzet Fotó: Nagy Zoltán

Budapesten régóta komoly gondot okoz a hajléktalankérdés, egyre több azoknak a száma, akik nyilvános vécének használják a parkokat, aluljárólak vagy éppen a parkolókat. Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a 8. kerületi közparkot, a II. János Pál pápa teret gyakorlatilag megszállás alatt tartja körülbelül 25 hajléktalan, akik ott ordibálnak, végzik el kis és nagy dolgukat, és napközben foglalják az itt található padokat. Akkor még maga Pikó András is elismerte, hogy soha nem volt ilyen rossz a helyzet Józsefvárosban, mint most.

Nemrég arról írtunk, hogy már az óbudaiak sem érzik biztonságban magukat, a legtöbben úgy gondolják, hogy a hajléktalanok miatt egyre több a felfordulás a környéken. 

Hemzsegnek a hajléktalanok. Ugyanez van nálunk is, én az I. kerületben lakom. Ugyanez van a Batthyány téren. És ott ürítenek, balhéznak, csinálják a cirkuszt

 – mondta el nekünk Zsuzsa, aki a környéken dolgozik. 

Budapesten a hivatalos statisztika szerint körülbelül 6000 regisztrált hajléktalan él. Nagy részük hat fővárosi kerületben kóborol, ezekben található ugyanis a legtöbb hajléktalanszálló.

 

 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás