Azt hitte, izomláza van, kiderült, hogy súlyos beteg





A 18 éves fiú azóta is harcol a betegséggel.



Megosztás
Szerző: Z.A.
Létrehozva: 2023.01.02.
fiú Leukémia betegség

A 18 éves Tomas Evans két nappal azután, hogy júniusban edzett, egy fájdalmas, ökölnyi méretű csomóra ébredt a vállában, adta hírül a Mirror. Felkereste a háziorvosát, és miután különböző vizsgálatokra, röntgenfelvételekre és biopsziára küldték, a következő hónapban végül kettes stádiumú Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak nála. A ritka rákos megbetegedés leginkább a 20 és 40 év közötti embereket érinti, és a nyirokrendszerben – a testben elterülő erek és mirigyek hálózatában – alakul ki.

A walesi Wrexhamből származó Tomas szeptemberben kezdte meg a kemoterápiát, és a kezelés felénél kapta a jó hírt, hogy a vizsgálatok szerint minden rendben van, és februárban fejezi be a kúrát. Édesanyja, a 38 éves Rachael Tudor azt mondta, hogy „szívszorító” volt végignézni, ahogy a fiú ilyen megpróbáltatásokon ment keresztül, de nagyon büszke rá és arra, ahogyan megbirkózott vele.

A villanyszerelő-tanuló most arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a Hodgkin-limfóma lehetséges tüneteit mindenképpen ki kell vizsgáltatni.

Tomas így nyilatkozott: 

Azt hittem, hogy az a csomó csak egy edzőtermi sérülés. Elmentem a kondiba, és két nappal később egy nagy csomóval ébredtem a vállamban, ami nagyon erős fájdalmat okozott. A csomó elég nagy volt, körülbelül akkora, mint egy alma. Azt hittem, hogy csak egy izom vagy valami más jött ki a helyéről, de nem az volt, hanem a limfómához volt köze.

A fiú azt mondta, hogy először megrémült, mikor azt mondták, van ott valami, de később már a megérzései is azt súgták, hogy komoly a baj.

Hazajöttünk, és két hétig sírtunk, amíg a vizsgálati eredményekre vártunk. Ez volt életünk legszörnyűbb két hete, mert szörnyű volt a bénító szorongás, hogy mi a fenével állunk szemben. Amikor megkaptuk a diagnózist, hogy rák tudtam, hogy erősnek kell maradnom, hogy ő és a család átvészelje ezt a helyzetet. Ott volt Ava, a 11 éves lányunk, akire szintén gondolnunk kellett. Egész nyáron azt mutattuk, hogy minden rendben, de amint lefeküdt, egyszerűen összeomlottunk

– emlékezett vissza az édesanya, aki hozzátette, hogy később elmondták a kislánynak a történteket, aki kicsit tartott attól, hogy testvére meg fog halni.

Tomas azt mondta, hogy a mellkasában lévő csomó okozta a daganatot a kulcscsontján, és ezen kívül más tünete nem volt. Úgy vélik, hogy az év elején alakult ki, így sikerült korán észrevennie. A kemoterápiát szeptemberben kezdte el, és hat hónapon keresztül, februárig kéthetente kapja majd.

Egy kórházi dolgozó, Rachael létrehozott egy GoFundMe-oldalt, hogy némi pénzt szerezzen egy nyaralásra Tomas és 19 éves barátnője, Morgan Evans számára, hogy megünnepeljék a kezelés befejezését. Remélik, hogy a fennmaradó összeget egy jótékonysági szervezetnek is felajánlhatják, amely a limfómával küzdőket támogatja.
 





 





Ezeket olvastad már?
Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás