Havi 5,5 milliót bukik a II. kerület Őrsi Gergely „sikerprojektjén”





Nem csak a Margit körúti élet nem pezsdült fel, de a kerület súlyos milliókat kénytelen fizetni a tétlenség miatt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.22.
II. kerület bukott ötlet

A kezdeti nagyratörő tervek ellenére nagyjából havi 5,5 millió forintot veszít a II. kerület a polgármester által 2020-ban elindított Margit-negyed nevű programon – tudta meg a Magyar Nemzet. A Margit-projekt eredeti célja az volt, hogy újra vonzóvá tegye a Margit körutat a kereskedők és a szolgáltatók számára, ezzel segítve a környék felzárkózását a szomszédos kerületrészekhez. Ennek keretében üres önkormányzati helyiségeknek kerestek bérlőket kedvezményes bérleti díjakkal. Összesen 235 pályázat érkezett be, a lap birtokába került információk szerint. Ennek ellenére szeptember elején mindössze 3 bérlő fizetett bérleti díjat az önkormányzatnak, és két év alatt mindösszesen 8 helyiségre sikerült bérleti szerződést kötni.

Havonta körülbelül 5,5 millió forintot veszít az önkormányzat /Fotó: Metropol

Az eddigi bérleti szerződések alapján havonta valamivel kevesebb mint 1 millió forintot szedhet be az önkormányzat a projektben részt vevőktől. Ezzel szemben a 2020 óta felmondott bérletek miatt havonta körülbelül 4,7 millió forintnyi veszteség éri az önkormányzatot. Ez azt jelenti, hogy csak a bérleti pénzek miatt havonta több mint 3,7 millió forintot bukik a Margit-projekten az önkormányzat.

Őrsi Gergely „sikerprojektje” mínuszba termel az önkormányzatnak /Fotó: Facebook

A pontos számítást tovább bonyolítja, hogy a korábban említett 8 bérlő közül csupán hárman fizetnek bérleti díjat. A lap úgy tudja, hogy havi szinten 130 ezer forintnyi bérleti díjat fizetnek ki, nagyjából 800 ezret pedig nem. Az elmaradt bérleti díj miatti veszteség így 4,5 millió lehet, amihez hozzájön még az a havi 1 millió forint, amit a Margit-negyed kommunikációjára költ az önkormányzat. A sikerprojektnek indult, ám elbaltázott vállalkozás miatt így a kerület nagyjából 5,5 millió forintot veszít havonta, aminek feltehetően jobb helye is lenne a kasszában.





Ezeket olvastad már?
"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

„Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

„Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás