Ezért van fontos szerepe az irodai munkavégzésnek





Szakértők szerint az irodai munkavégzéssel szemben nem fogja teljes mértékben egyhamar átvenni az uralmat a home office, hiszen a márkaépítésben fontosabb szerepe van az irodai jelenlétnek, mint gondolnánk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.17.
állás

A járványhelyzet felerősítette a távoli munkavégzéssel kapcsolatos igényeket, a vállalatok eközben a munkahelyi élmény fokozásával próbálják az irodába csábítani az embereket – árulta el Racskó Balázs, a CBRE szakértője.

Előnyben részesítik a hibrid munkavégzést

A koronavírus miatt vált igazán elterjedtté az otthoni munkavégzés, azonban az irodai munkavégzés és a home office hatékonyságát már régebb óta mérlegelik. A két tábor között kialakult vita már a 2010-es évek végére meglehetősen központivá vált. A járványhelyzet miatt kialakult kényszeres bezártság pedig felerősítette a távmunkával kapcsolatos igényeket, amit a vállalatoknak figyelembe kell venniük. A munkavállalók előtérben részesítik a hibrid munkavégzést, mikor az aktuális tevékenységükhöz mérten szükséges időt töltenek irodai környezetben.

A munkavállalók igénylik a home office lehetőségét Fotó: Shutterstock

Az iroda még sokáig velünk marad

A Benelux államokhoz képet a kelet-közép-európai régió piaca kevésbé engedi meg a teljes távmunkavégzést. Szakértők szerint azonban ha egy cég minden alkalmazottja otthonról dolgozna, és nem lenne szükség irodára, akkor a munkavállaló és az esetleges ügyfél nem kötődne emocionálisan is egy márkához. Hiszen amikor valaki belép egy irodába, azonnal létrejön egy első benyomás, amit az iroda kialakításával befolyásolhatunk pozitív irányba.

Az iroda közösségi térként is szolgál Fotó: Shutterstock

Közösségi térként is szolgál

Az otthonról végzett munka nem ad lehetőséget a munkatársaknak a szocializálódásra.

„Mivel a munkatársakkal töltjük életünk egy igen jelentős részét, az iroda »piactérként« is kell szolgáljon: egyfajta közösségi tér, ahol az emberek együtt ötletelhetnek, projekteken dolgozhatnak, szellemi termékeket adnak-vesznek és ugyanakkor élik a társadalmi életüket, szocializálódnak” – részletezte Racskó Balázs, a CBRE Workplace Consultancy & Change Management üzletágának vezető tanácsadója.

Az iroda mint menedék

[...] Számos munkavállaló számára életkörülményeiből adódóan saját otthona a legideálisabb iroda. Mások esetében viszont gyakran áthidalhatatlan tényezők nehezítik meg az otthoni munkavégzést, legyen szó lakótársakról, zajszennyezésről vagy akár szimplán az ideális terek, eszközök hiányáról. Ebben az esetben az irodai környezet egyfajta menedékként is szolgál a dolgozóknak, ahova elvonulhatnak, kényelmesebbé és hatékonyabbá téve ezáltal a munkavégzésüket – fejtette ki a vezető tanácsadó.

A megfelelő irodai munkakörnyezet kialakítása

A munkahelyi stratégia kialakítása komplex folyamat, mely számos elemből állhat. Például:

– ingatlan optimalizálásának vizsgálata

– a szervezet felépítésének és üzleti céljainak megértése

– vállalati kultúra és a dolgozói összetétel sajátosságainak feltárása





Ezeket olvastad már?
Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Napok kérdése és újra itt a káprázatos strandidő

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Itt a mérleg Karácsony Gergely ígéreteiről: nem tud mivel kampányolni, mert öt évig nem csinált semmit – a csődön kívül...

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás