Egyre több diák vállal munkát





Egy év alatt 30 százalékkel nőtt a diákmunka pozíciók száma, a fiatalok bére pedig átlagosan 20 százalékkal emelkedett a pluszjuttatások mellett.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.14.
állás

Egyre több diákot foglalkoztatnak a cégek, elsősorban a vendéglátás, a turizmus és a rendezvényszervezés területén működők. Szektortól függetlenül azok a legkeresettebb munkakörök, ahol a diákok rugalmasan, a tanulmányaikhoz igazodva tudnak munkát vállalni. A felsőoktatásban tanulók azokat a pozíciókat keresték, ahol érdemi szakmai gyakorlatot szerezhetnek.

Decemberre akár a duplájára növekedhet a diákmunkák száma

Azoknál a kereskedelmi cégeknél, amelyekkel év közben is együttműködik a JobForce, decemberre jelentősen megnő a diákmunkások foglalkoztatása utáni igény. Az ünnepi időszakra kiemelt bérezés is jár. Az iskolaszövetkezet partnereinek ötöde október óta órabéremelést vagy bónuszkifizetést jelentett be.

Már az iskolapadból is kivadászhatnak bárkit a fejvadászok

„Pénzügyi és szakmai tekintetben is rendkívül tudatosan döntenek az iskolaszövetkezeti tagjaink, és nagyrészt ugyanaz jellemző rájuk, mint a felsőoktatásból kikerült fiatal munkavállalókra. Ha valahol nem tudják az elvárásaiknak megfelelő lehetőséget biztosítani, rövid időn belül váltásban gondolkodnak. Többségük igen tudatosan menedzseli saját életét és készül a jövőre. Sokan aktív felhasználói a LinkedIn-nek is, ahol a fejvadászok a személyre szabott ajánlatokkal már az iskolapadokban ülő diákokat is megkeresik” –mondta Papp Nóra, a Work Force HR-szolgáltatóhoz tartozó Job Force Iskolaszövetkezet üzletágvezetője.

Növekvő kereslet, növekvő bérek

Az átlag órabér a tavalyihoz képest átlagosan 20 százalékkal emelkedett, most nettó 1100-1300 forint körül mozog, de egyes kiemelt pozícióknál az 1400–2100 forintos órabér sem ritka. A jól teljesítő diákok nem egy esetben a főállású

munkavállalókhoz hasonlóan bónuszban részesülnek, mint például SZÉP-kártya vagy utazási hozzájárulás.

Fotó: Shutterstock




Top hírek







Hírlevél-feliratkozás