Nyakon szúrta a váci rendőrt, hogy megszökhessen a háziőrizetes férfi





Megdöbbentően aljas módszerrel próbált szabadulni fogságából a bűnöző.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.08.
gyilkosság

Előre kitervelten, hivatalos személy és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a 35 éves férfi ügyében a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség.

Az elkövető még ez év januárjában döntötte el, hogy megszökik. A bűnügyi felügyelet alatt álló Pest megyei férfi azzal az ürüggyel hívta fel a rendőröket, hogy megsérült, és kérte, szállítsák őt kórházba. A szökést úgy kívánta megvalósítani, hogy az őt kísérő rendőröket megöli, ezért egy rejtve hordhatóvá alakított kiélezett kést, valamint forintban és euróban tartott, közel egy millió forintos megtakarítását magához vette.

A férfi az orvosi ellátást követően a Váci Rendőrkapitányság állományába tartozó járőrök szállították vissza lakóhelyére, aki annak közelében a szolgálati gépkocsi hátsó ülésén mellette ülő rendőr őrmestert az ajtónak szorította, és a ruházatából elővett késsel kétszer nyakon szúrta - írják az Ügyészség oldalán.

A megtámadott rendőr társa ráfogott a bűnöző kezére és a késre, de az az ő kezét is megvágta. A támadó ekkor a vezető felé fordult, és fentről lefelé irányuló kaszáló mozdulattal a nyaka irányába szúrt, de az egyenruhás eltudott mozdulni a kés elől, ami arcát sértette fel.

Miközben a főtörzsőrmester ismételten ráfogott a támadó csuklójára, a még mindig a gépjármű ajtajához szorított rendőr őrmester elővette a szolgálati maroklőfegyverét, de a férfi megragadta azt és a főtörzsőrmester felé irányította, miközben megpróbálta megszerezni a pisztolyt.

Végül a kitartóan védekező rendőr őrmester a fegyverét megtartva – a bekötött biztonsági öv alatt kibújva – kiszállt a gépkocsiból, a fegyverét csőre töltötte, majd felszólította a szökni akaró férfit, hogy fejezze be a támadást.

A vádlott a nyomozás során nem tett vallomást.

A nyomozó ügyészség vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság – a letartóztatásban lévő – 35 éves vádlottat ítélje életfogytig tartó, fegyházfokozatú szabadságvesztés büntetésre, és ítéletében rögzítse, hogy legkorábban 35 év kitöltése után bocsátható feltételesen szabadságra.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás