Váratlan döntés: nagy átalakításokat jelentett be Károly király

Ehhez vajon mit szólna a néhai uralkodó?



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.10.26. 09:30
királyi család balmoral III. Károly király II. Erzsébet királynő átalakítás

Az egész világot megrázta a hír, amikor kiderült, hogy II. Erzsébet királynő elhunyt. A királynőt életének 97., uralkodásának 71. esztendejében érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában.

Nagy átalakítást jelentett be III. Károly király Fotó: AFP

Ám most ezen az impozáns helyszínen fia, III. Károly király nagy átalakításokat tervez. Ugyanis a néhai uralkodó nyári rezidenciájának egy részét egy exkluzív esküvői helyszínné változtatná.

A most az Aberdeenshire-i Tanácshoz benyújtott javaslat szerint az épületet „esküvők, vacsorák, találkozók és egyéb rendezvények” céljára kívánják átalakítani, de azt ígérik, hogy a zavaró hatások elkerülése érdekében a zenét „alacsony szinten” fogják tartani.

A hatalmas, 50 ezer hektáros területen elterülő Balmoral több mint egy kastély; ez egy teljesen működőképes birtok, mocsarakkal, erdőkkel és mezőgazdasági területekkel. Angliával ellentétben Skóciában lazán állnak az esküvők lebonyolításához, mivel nincs szükség a helyszínek engedélyeztetésére.

A királyi hagyományt folytatva Károly a nyári szüneteket szintén Balmoralban tölti, amely a Dee folyó partján fekszik, és lenyűgöző 52 hálószobával, valamint számos fogadóteremmel büszkélkedhet, amelyeket az uralkodó hivatalos találkozókra használ.

A néhai uralkodóról köztudott volt, hogy milyen nagy helyet foglalt el a szívében Balmoral, hiszen nem csak az utolsó napjait töltötte itt, de minden nyáron egyhetes nyaralásokra látogatott a rezidenciára, emellett Fülöp herceg itt kérte meg a kezét még 1946 nyarán.

Balmoral 1852 óta királyi rezidencia, amikor Albert herceg, Viktória királynő férje megvásárolta a birtokot és annak eredeti kastélyát. A jelenlegi Balmoral kastélyt azután rendelték meg, hogy az akkori rezidenciát túl kicsinek ítélték - emlékeztet cikkében a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás