Megszakad a szív: így értesült Károly király édesanyja haláláról

Az uralkodó teljesen ledöbbent a történtek hallatán.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.10.22. 14:30
királyi család III. Károly király gyász II. Erzsébet

Az egész világot megrázta a hír, amikor kiderült, hogy a néhai uralkodó, II. Erzsébet királynő elhunyt. Őfelségét életének 97., uralkodásának 71. esztendejében érte a halál nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoral kastélyában.

Her Majesty Queen Elizabeth II - File Pictures
Drámai módon értesült II. Erzsébet királynő haláláról a fia / Fotó: Parsons Media / eyevine /  Northfoto

II. Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-án 15 óra 10 perckor csukta le örökre a szemét. Fia, III. Károly az ágya mellett volt, de egy rövid időre elment, hogy kiszellőztesse a fejét – ekkor még mit sem sejtett arról, hogy milyen kevés idejük van hátra édesanyjával.

III. Károlyt telefonon értesítették, miközben a közelben autózott - pontosabban a királyi a B976-os úton haladt a Balmoral birtok hátsó felhajtójára, amikor megállt a járművével, és fogadta néhai édesanyja magántitkára, Sir Edward Young hívását, aki tájékoztatta őt a királynő haláláról.

III. Károly: Új király, új udvar című könyvében Robert Hardman királyi szerző részleteket osztott meg arról a pillanatról, amikor Károly megtudta, hogy ő az Egyesült Királyság új uralkodója.

 2022. szeptember 8-án délután fia és örököse egy skót úton, autója volánja mögött ült, amikor először szólították »felségnek«

- olvasható a kötetben, amely megjegyzi, hogy Károly walesi hercegként szállt be a kocsiba, 20 perccel később pedig királyként szállt ki belőle.

Később II. Erzsébet királynő hivatalos halotti anyakönyvi kivonatából kiderült, hogy 15 óra 10 perckor hunyt el. A családtagok közül csak Károly, Kamilla és Anna tölthetett vele időt a halála előtt - írja a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás