„Megpróbáltuk meggyőzni őt arról, hogy...” – megható dolgot árult el II. Erzsébetről a lánya

Erről eddig csak kevesen tudhattak.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.10.18. 10:00
Módosítva: 2024.10.18. 11:17
királyi család Anna hercegnő II. Erzsébet királynő gyász

A néhai királynő több mint 70 évig uralkodott, és ez idő alatt szeretett népét szolgálta. Sőt, még az utolsó napjaiban is a nemzetére gondolt.

Daily Instagram Posts
II. Erzsébet királynő még a halálos ágyán is a népéért aggódott – Fotó: face to face

II. Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-án, 96 éves korában hunyt el kedvenc rezidenciáján, a Balmoral-kastélyban. Anna hercegnő elmondása szerint édesanyja aggódott a halálának szervezése és nehézségei kapcsán. A néhai uralkodó lánya erről a BBC, III. Károly: A koronázási év című dokumentumfilmjében beszélt.

Elmondta, hogy a királynő úgy érezte,  nehezebb lenne, ha Balmoralban halna meg, az uralkodó ugyanis még élete végén is el akarta kerülni, hogy másoknak gondot okozzon

Megpróbáltuk meggyőzni őt, hogy ez ne legyen része a döntési folyamatnak. Remélem, hogy végül úgy érezte, ez helyes, mert szerintem mi is így voltunk vele

– emlékezett vissza Anna hercegnő.

A dokumentumfilm egy másik részében a hercegnő arról beszélt, szerencsés véletlen volt, hogy Balmoralban tartózkodott, amikor az édesanyja már haldoklott. A véletlen úgy hozta, hogy Károly és Anna is Skóciában tartózkodott a királynő hirtelen rosszabbodó állapotának idején, így jóval a család többi tagja előtt az édesanyjukkal lehettek.

Robert Hardman királyi író az uralkodó életének utolsó napjait jegyezte le a III. Károly: Új király, új udvar című könyvében. Elárulta, hogy a királynő halálának reggelén Károly felhívta Vilmos és Harry herceget, hogy tájékoztassa őket nagymamájuk romló egészségi állapotáról. Ekkor még úgy vélte, hogy a királynőnek napjai, nem pedig órái vannak hátra.

Azonban nem így történt, ugyanis II. Erzsébet királynő halotti anyakönyvi kivonatából kiderül, hogy szeptember 8-án 15 óra 10 perckor hunyt el. A családtagok közül csak Károly, Kamilla és Anna tölthetett vele időt a halála előtt. A Buckingham-palota 12 óra 50 perckor jelentette be, hogy Vilmos herceg, András herceg, Eduárd herceg és Zsófia hercegné 12 óra 50 perckor elindultak Skóciába. 15 óra 50 perckor szálltak le, 40 perccel a néhai uralkodó halála után – számol be róla a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás