Megható: így tiszteleg II. Erzsébet emléke előtt György herceg

Ez a tett mindenki szívét megmelengeti.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.09.20. 12:30
megható emlékezés II. Erzsébet királynő György herceg

A néhai királynőnek különleges kapcsolata volt György herceggel, Sarolta hercegnővel és a kis Lajos herceggel – akik most egyedülálló módon ápolják dédnagymamájuk emlékét, miután 2022 szeptemberében elhunyt.

La famille royale d'Angleterre au balcon du palais de Buckingham lors de la parade "Trooping The Colour" à l'occasion du 90ème anniversaire de la reine
Így tiszteleg a néhai uralkodó emléke előtt György herceg –Fotó: Royalportraits Europe/Bernard Rubsamen/Bestimage

III. Károly király skót birtokán, a Birkhallban található egy nádfedeles Wendy-ház, amelyet eredetileg az akkori Erzsébet és Margit hercegnők számára építettek. Ám ez most már játszóházként szolgál Vilmos herceg és Katalin hercegné három gyermeke számára, akiknek ez a kedvenc helyük.

Külseje fából készült, a tetején pedig egy kis toronnyal ellátott kerek tető található. A környező erdős területet és a házhoz vezető ápolt gyepet furcsa, halványzöld kerítés választja el egymástól. A fiatal Erzsébet és Margit sok vidám nyarat töltött itt, amíg apjuk király nem lett, és nem kellett átköltözniük a szomszédos balmorali kastélyba. Később a néhai uralkodó és Fülöp herceg, valamint gyermekeik a késő nyári hónapokban Birkhallban tartózkodtak.

VI. György 1952-ben bekövetkezett halála után az anyakirálynő újra nyári rezidenciaként használta Birkhallt. Kibővítette a házat és átalakította a kerteket. A 2002-ben bekövetkezett halála után Birkhall a fiára, Károlyra szállt.

A rezidencia különleges helyet foglalt el a szívében, olyannyira, hogy ő és Kamilla 2005-ben ezt választották nászútjuk helyszínéül. De ez szolgált „menedékül” 2020 márciusában is, amikor Károly Covid-tesztje pozitív lett. A kert közepén fekszik a Muick folyó, a víz felett pedig átível egy dróthíd. 

Minden gyerek, amikor idejön, egyből odarohan, és órákig ugrál a hídon

– írja cikkében a Daily Star.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás