Gelencsér Timi fontos társadalmi problémára hívja fel a figyelmet

A csinos műsorvezető meglepő videóval jelentkezett közösségi oldalán. Gelencsér Timi fontos problémakörre figyelmeztet mindenkit, és azt is elárulta, hogy miért.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.27. 13:00
Gelencsér Timi rákszűrés szűrővizsgálatok labor

Gelencsér Timi Instagram-oldalán jelentkezett be 24 óráig elérhető sztoriban, ahol arról számolt be, hogy komplex szűrővizsgálaton vett részt. 

Gelencsér Timi
Gelencsér Timi a szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet Fotó: Nagy Zoltán

Gelencsér Timi szerint jobb félni, mint megijedni

Timinek saját bevallása szerint nem volt semmilyen panasza, tavaly betöltött 30. születésnapja miatt eldöntötte, hogy ideje lenne elmennie egy komplex orvosi szűrésre. A műsorvezető eddig még soha nem volt ilyenen, hiszen sosem volt oka rá. Gelencsér Timi kutyája, Licsi viszont épp idén adta fel a harcot, ráadásul úgy, hogy semmilyen tünete nem volt előtte. Licsinek áttétes lépdaganata volt, ami megijesztette gazdáját, hiszen ilyen az emberek között is bármikor előfordul. E kettő hatására Timi úgy döntött, hogy aláveti magát egy átfogó kontrollvizsgálatnak, hogy biztos lehessen benne: minden rendben.

A korai felismerés az alapja mindennek

Gelencsér Tímea szerint az alapvizsgálatok egy évben egyszer gyorsan és fájdalommentesen letudhatók:

Laborral kezdtem, amit utálok, de túléltem a vérvételt is, aztán mentem szemészetre, mellkas CT-re, aztán testtömegindex-mérésen, ahol csontsűrűséget is néztek, és egy nagy géppel végigszkennelték az egész testemet. 

Timi a papírok felmutatásával üzent azoknak is, akik „túl vékonynak”, „gebének”, „szálkás keszegnek nevezték őt, hogy az értékei hibátlanok, a normál értéksávban helyezkedik el, vagyis nem számít túl vékonynak.

Voltam még belgyógyászaton, mellultrahangon, nyaki- és pajzsmirigy- ultrahangon, kardiológián, hasimedence-ultrahangon, nőgyógyászati és bőrgyógyászati rákszűrésen is. Utóbbi kettő éves szűrését kiemelten fontosnak tartom, és másokat is erre bíztatok

– részletezte Gelencsér Timi.

Meglepő azonban, hogy Timi intoleráns a tojásra, amit egyébként nagyon szeret, reméli tehát, hogy egy kis szüneteltetéssel javulnak majd az értékei. Az egykori szépségkirálynő mindenkinek jó szívvel tanácsolja, hogy járjon szűrővizsgálatokra, hiszen a korai felismeréssel a legtöbb betegség még gyógyítható, amely üzenettel azok figyelmét szeretné felhívni, akik halogatják a kontrollokat.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás