„A legjobb barátaim már meghaltak” – Keserédes a 80 éves Poór Péter születésnapja

Az énekesnek kora ellenére esze ágában sincs lassítani. Irigylésre méltó az a tűz és szenvedély, ami Poór Pétert hajtja!



Megosztás
Szerző: Doris
Létrehozva: 2024.09.20. 07:00
Poór Péter ünnepel születésnap

Nagy nap ez a mai a Táncdalfesztiválok sztárja, Poór Péter életében! A fiatalokat megszégyenítően energikus énekes ugyanis szeptember 20-án ünnepli a 80. születésnapját, és bár ő nem is ragaszkodna ahhoz, hogy meghúzzák a fülét, a népes család tesz arról, hogy emlékezetes legyen ez a kerek évforduló.

Poór Péter 80. születésnapját ünnepli / Fotó: Poór Péter

 Poórnak ugyanis összesen 12 unokája van, és bár nem tud mindenkivel gyakran találkozni, így is összejön a família.

A család egy hihetetlenül összetartó erő az életemben. Én nem is ragaszkodtam az ünnepléshez, ők viszont igen, úgyhogy nem úszom meg a koccintást. Érdekes belegondolni, hogy nyolcvanéves vagyok, ugyanis egyáltalán nem érzem magam annyinak. Mondtam is nemrég egy ismerősömnek, hogy szerintem én vagyok a legfiatalabb nyolcvanéves. Ilyenkor persze kicsit számot vetek az életemről, de úgy vagyok vele, hogy ha volt is olyan döntésem az életemben, ami utólag nem bizonyult jónak, sokat már nem tudok rajta változtatni

– sóhajtott az előadóművész.

Nem könnyű ez a pálya, különösen ennyi évtizeden át, de sokat köszönhetek az éneklésnek, mert a világ szebbnél szebb részeire eljutottam. Szinte minden földrészen jártam, csodás helyeken léptem fel, sok díjat hoztam haza és szerencsére kaptam itthon is. Mindre nagyon büszke vagyok!
 

Poór Péter mellől elmentek a nagy barátok

Poór Péterből a nehézségek ellenére valamiféle földöntúli, irigylésre méltó optimizmus és energia árad. Állítása szerint ő már kisfiúként tisztában volt azzal, hogy a színpadra született, és még mindig lobog benne egy fajta tűz, amikor a közönség elé lép.

Poór Péter színpadra született / Fotó: Poór Péter

„Mondhatjuk, hogy ez már megszállottság, szenvedély a zenével kapcsolatban. Ha néha fáradt is vagyok, a színpadon megsokszorozódik az energiám. Persze a nézők csak egy szeletét látják a hivatásunknak, így nem is tudják, mennyire komoly munkát végzünk. Sokszor volt velem olyan az elmúlt évtizedekben, hogy nagyon rossz passzban voltam egy-egy koncert előtt, olyan is előfordult, hogy rossz hírt kaptam, ám ebből a közönség semmit sem vett észre. Sikerült átlényegülnöm” – tette hozzá a szülinapos énekes.

Bár Poór Péter énekes szerencsére remek egészségnek örvend, az mindenképp szomorúsággal tölti el, hogy sok tehetséges barátja, pályatársa már nem lehet köztünk.

„Szomorú, hogy a legjobb barátaim közül már többen meghaltak, de sokat gondolok rájuk. Többé már nem énekelhetek együtt Harangozó Terivel, Szécsi Pállal, Máté Péterrel, de mondhatnám akár Zámbó Jimmy-t, vagy Komár Lacit.  Megkapom néha, hogy én is lassítsak egy kicsit, de eszemben sincs- szeretem a zenét, a szakmát, az embereket, a közönséget, a kollégákat, és továbbra is hajt a szenvedély”.

Névjegy

 

Született: 1944. szeptember 20., Budapest

Máté Péter-díjas énekes, színész, énektanár.

Gyerekként zongorázni és hegedülni tanult, 17 éves korától klasszikus éneket tanult. A Magyar Televízió 1967-es Táncdalfesztiválján vált ismertté az Utánam a vízözön című dallal. Több fesztiválon nyert díjat, így Szófiában, Berlinben, Moszkvában, Drezdában, Lipcsében. 1974-ben végzett a Színművészeti Főiskolán operett-musical szakon. A Szegedi Nemzeti Színház, majd a Miskolci Nemzeti Színház foglalkoztatta. Hatéves színházi karrierje alatt több főszerepet játszott operákban, operettekben és musicalekben. 1981 óta táncdalénekléssel foglalkozik, énekel magyarul, angolul, németül és olaszul. 1998-ban megkapta a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet a magyar kultúra külföldön való terjesztéséért.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás