„Egy igazi kékszemű kis csoda érkezett hozzánk” – Kislánya született a Séfek Séfe sztárjának

Óriási az öröm Balog Martinéknál. A Séfek Séfe korábbi versenyzőjének és szerelmének nyolc héttel ezelőtt született meg a kislánya, Szofia Mei.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2024.08.31.
Balog Martin séfek séfe apaszerep család

Egész biztosan mindenki emlékszik a Séfek Séfe tavalyi évadának versenyzőjére, a jó humorú, mindig vidám, vidéki srácra, Balog Martinra, aki Wolf András csapatában mérettette meg magát. Egy év telt el azóta, és rengeteg változás állt be az életében. A versenyzéssel nem hagyott fel, rengeteg elismerést söpört be főzőtudományáért, októbertől pedig önkormányzati képviselő lesz, de a legnagyobb boldogság az életében az, hogy apa lett.

Balog Martin és párja, Séfek séfe
A Séfek Séfe versenyzője 2020 óta alkot egy párt Kittyvel Fotó: Balog Martin

A Séfek Séfe sztárja hamar beleszokott az apaszerepbe

Martin és párja a koronavírus-járvány idején ismerték meg egymást, négy éve alkotnak egy párt. Kapcsolatuk kezdetén várták az első gyermeküket, ám sajnos az élet úgy hozta, hogy elveszítették a babát, ami miatt mindketten összetörtek. A családalapítást azután sem engedték el, hiszen a történtek miatt volt egy kis félelem bennük, pláne, amikor megtudták, hogy Kitty újra várandós. Szerencsére minden jól alakult, nem léptek fel komplikációk, azóta pedig már családként élik az életüket. A Séfek Séfe ötödik évadának versenyzője a Metropolnak mesélt érzéseiről, az apaságról, és imádott babájukról, akinek a különleges, Szofia Mei nevet választották.

Végig Kitty mellett voltam a kislányunk érkezésénél, nem gondoltam volna, hogy ilyen mély nyomot hagy majd bennem. Azóta maximálisan felnézek a nőkre, minden anya előtt le a kalappal, hogy kibírják mindazt, ami a szüléssel jár."

Egy igazi kékszemű kis csoda érkezett hozzánk, éjszaka 8-9 órákat alszik, nincs vele semmi gond.

"Tudunk tőle pihenni, úgyhogy jól bírtuk az első 8 hetet” – kezdte mosolyogva lapunknak Martin, aki hamar beleszokott az apaszerepbe.

Aki ismer, tudja, hogy imádom a gyerekeket. A keresztlányunkért is teljesen oda vagyok, persze a saját kislányunk egész más érzéseket vált ki belőlem."

Szerettem volna minél több időt velük tölteni, ezért otthagytam a csárdát, ahol hét éven át voltam konyhafőnök, és közel tizennégy évet töltöttem el. 

"A pelenkázást egyelőre még tanulom, de igyekszem minél több teendőből kivenni a részem” – árulta el érdeklődésünkre.

Balog Martin és családja
Nyolc héttel ezelőtt született meg kislányuk, Szofia Mei Fotó: Balog Martin

Tavaly kérte meg szerelme kezét

Martin tavaly kérte meg szerelme kezét, nem is akármilyen körülmények között, olyan volt, mint amire minden lány vágyik.

Kitty járt fotózásra, szerepelt egy-két sorozatban. Egy hivatalos levelet küldettem a fotóssal, amiben felkérte egy munkára. Budaörsön, a Kő-hegy tetején várta egy asztal két székkel, virágcsokorral és gyűrűvel.”

Megható pillanat volt, amikor felfogta, hogy mi is történik valójában, mert egyáltalán nem számított rá. 

"A lánykérésről videó, fotó is készült, hogy megörökítsük életünk egyik legfontosabb pillanatát. Persze az esküvőt is tervezzük, ami különleges lesz. Kitty édesanyja kínai származású, az édesapja pedig magyar. Nemzetközi lagzi lesz!” – fűzte hozzá az újdonsült apuka.

Balog Martin
Martin nem hagyott fel a versenyzéssel, a Séfek Séfe óta is rengeteg érmet kapott főzőtudományáért Fotó: Balog Martin

Rengeteg érmet kapott főzőtudományáért

A Séfek Séfe után rengeteg helyre hívták Martint, ha ideje engedte a versenyek és a munkája mellett, örömmel mondott igent. Megalakult a Nyolc Régió Magyar Kulináris Egyesület, ami öt ország szakácsait foglalja magába, ennek a magyarországi alelnökévé választották. Februárban megmérettették magukat a Stuttgarti olimpián, ahonnan nyolc – hat bronz és két ezüst – éremmel és jó pár diplomával tértek haza. Ezután a Magyarország Étele versenyen második helyen végeztek. De volt még jó néhány megmérettetés, kivétel nélkül mindegyiket jó eredménnyel zárták. Tartalmas évet tudhat maga mögött, és a következő időszak sem lesz másként, ugyanis szeptemberben, a második Gasztroudvar szervezésén dolgoznak, közben húga vállalkozásába is besegít, ahol a gasztronómiával kapcsolatos tevékenységekből veszi ki a részét.

Szeptember 21-én kerül megrendezésre már másodjára a Gasztroudvar. Az első alkalommal közel 1200 adag kóstolót adtunk ki ingyen, 150.000 forintot gyűjtöttünk össze a Soltszentimrei Általános Iskolai Alapítványnak egy nap alatt. Rengeteg programmal készültünk, kiállításokkal, fellépőkkel. Most is hasonlóra élményekre számíthatnak a jelenlévők. Szeretnénk megindítani a falut, hogy egy kicsit életre keljen. Kizárólag a saját udvarunkban csináljuk közel fél hektárnyi területen, a falu központjában. Sok szeretettel várjuk a jelentkezőket, a kiállítókat az ország bármelyik pontjáról.  A Facebook-on található oldalamon lehet megtalálni engem. Remélem, sokan leszünk ezúttal is” – mondta Martin.

 


 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás