Feladta ügyvéd szakmáját a népszerű tiktokker

A mai rohanó világban folyamatosan hajszoljuk a pénzt, az ezen vásárolható javakat. Azonban ha megállunk egy pillanatra, észrevehetjük, mennyi minden van körülöttünk, amiért érdemes élni, erre hívja fel a figyelmet a tiktokker.



Megosztás
Szerző: Magyar Adrián
Létrehozva: 2024.07.15.
Módosítva: 2024.07.15.
ügyvéd TikTokker edukáció tartalomgyártás

Sokan nem tudják, hogyan kell élni az életet. Nap mint nap sok minden mellett elmegyünk, amiben pedig megtalálhatnánk a szépet. Sok más tartalom között erre próbál rávilágítani a közönségének az eredetileg jogot végzett tiktokker.

Valóság - Dr. Farkas Levente András TikTokker ügyvéd (180.000 követő), van, hogy komplex filozófia tételeket ad át egy percben - METRO
A tiktokker igyekszik egyszerre szórakoztatni és edukálni – Fotó: Fedelin Adam / Hot! magazin

„Ügyvédjelöltként dolgoztam édesanyám ügyvédi irodájában, de valahogy azt éreztem, hogy nem érnek olyan impulzusok, amikre szükségem van. 

Fogalmam sincs, hogyan jött az ihlet, de feltöltöttem az első videómat Nosztalgiázás a Művész Kávéházban címmel, onnantól pedig nem volt megállás.

Elsősorban arra próbálok rámutatni, hogy miként érdemes élni. Egy tartalmas élethez elengedhetetlen, hogy ismerjük a világtörténelem részeit, költőket, zeneszerzőket. Emellett úgy gondolom, a földi játékban az a legfontosabb, hogy értékeljünk minden apróságot” – kezdte dr. Farkas Levente András a Hot! magazinnak.

A tiktokker számára ez inkább egy gondolatébresztő misszió

A mai világban az emberek többsége nem igazán értékeli az apró dolgokat, emiatt nehéz ráébreszteni a hallgatóságot ezekre a fontos pontokra.

Előfordul, hogy komplex filozófiai tételeket kell átadnom egy percben, ez pedig csak úgy lehetséges, hogy megpróbálok kellemes hangulatot teremteni a videóban, amikor a témáról beszélek. Inkább úgy mondanám, hogy számomra ez egy gondolatébresztő misszió: a hallgatót érje benyomás, jöjjön izgalomba egy hangulattól. Ezért is tartok önálló esteket. Legutóbb például festményeket mutattam be, és azokról fejtettem ki a gondolataimat. Fontos leszögezni, hogy nem dirigálni szeretnék, hanem arról beszélni, hogyan gondolok a környezetemre, ezekből pedig saját következtetéseket vonok le – árulta el a tartalomgyártó.

„Pozitív és negatív hozzászólásokat is kapok”

Több mint kétszázezer ember követi a közösségi oldalain, így hatalmas felelősséget jelent, hogy mit és hogyan közöl az emberekkel.

Valóság - Dr. Farkas Levente András TikTokker ügyvéd (180.000 követő), van, hogy komplex filozófia tételeket ad át egy percben - METRO
Leventét már több mint 180 ezren követik TikTokon – Fotó: Noemi Mounier / Hot! magazin

A szüleim mindig azt mondták, hogy tegyek értelmes dolgokat; a visszajelzések és a számok alapján úgy tűnik, sikerült. TikTokon rengeteg embert elérek, így pozitív és negatív hozzászólásokat is kapok. 

Többek között ezért is szeretem a személyes találkozásokat, amikor eljönnek az estjeimre.

Az a célom, hogy minden, amit »kiadok a kezemből«, arról szóljon, hogy ez egy végtelen kötetlen beszélgetés – magyarázta. Amikor gimis voltam, többször kellett színdarabot rendezniük a gyerekeknek; imádtam azt az alkotói folyamatot, hiszen együtt nevettünk, szórakoztunk, de közben alkottunk. Akkor gondolkodtam el azon, hogy mennyire jó lenne, ha ez lehetne a munkám. Úgy gondolom, hogy a gimnazista Levente büszke lenne a mostani énemre. Azonban a jelenlegi Levente nem elégedett semmivel, hiszen mindig van hová fejlődni.

Dallamokra suttogó

Levente augusztus 21-én az ELTE Bolyai János Termében egy izgalmas koncepciót mutat be. Vivaldi A négy évszak című műve csendül fel egy vonósnégyes előadásában, és az ő narrációja egészíti ki az élményt.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás